Нападнати домове на вярващи в Израел

3

Месианските вярващи в южната част на Израел са били обект на насилствен протест заради новия център за срещи, който току-що е бил открит в Димона. 

Ултраортодоксалните евреи предизвикаха смущение извън новото месианско място за срещи миналия четвъртък, а след това протестираха срещу общността, нападайки домовете на вярващите, в които е имало деца по това време. В дома на семейство Кноестер са счупили прозорци и са причинили други щети. Молете се за Алберт и Естер Кноестер, които водят новия център в Димона. Молете се и за тяхната църква.

Онези, които стоят зад атаките миналата седмица, се смятат за свързани с антимисионерската организация Яд Л’Ахим. Нападенията над месианските общества в Израел са често срещани – в гр. Арад има почти ежедневен тормоз и няколко църковни сгради са били нападнати през последните години.

  • Молим ви, молете се нашия всемогъщ Бог да утеши и укрепи месианските вярващи в Димона и в Израел. Молете се да знаят, че ще ги защити „в деня на бедата“ (Псалм 27:5).
  • Помолете Бога за мъдрост за Албърт и Естир и за други семейства в тяхната църква – молете се да продължат да свидетелстват в своята общност, въпреки опозицията.
  • Молете се израелските служители да се справят ефективно с отговорните за тези инциденти, в името на религиозната толерантност в своята страна.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, помолете се за семейството на нашия египетски брат Набил Сабер Фаузи, убит от ислямистки екстремисти в Ал-Ариш в неделя. 40-годишният Набил е избягал от града през февруари, заедно с много от неговите събратя, след като са били убити. Той се завърна преди по-малко от две седмици, оставяйки жена си и синовете си в Порт Саид поради съображение за сигурност. Четирима въоръжени мъже го убили в бръснарницата, която току-що бил отворил.

Благодарете на Бога за освобождаването на 82 момичета от Чибок, държани от екстремисти от Боко Харам в Нигерия, след като бяха отвлечени през април 2014 г. Момичетата бяха освободени в събота, след което побегнаха веднага към столицата Абуджа. Семействата все още чакат да получат потвърждение за идентичността на момичетата: повече от 100 остават в плен. Адвокат, участващ в посредничеството между правителството и екстремистите, каза, че някои момичета не са искали да се върнат в Чибок. Предполага се, че може би са били радикализирани или може би са твърде засрамени, за да се върнат. Помолете Бог да успокои и изцели всички момичета на Чибок, физически и духовно, особено тези, които все още са в плен. Молете се за момичетата, освободени миналия уикенд да се интегрират отново в семействата и общността си. (Източник: BBC)

3 thoughts on “Нападнати домове на вярващи в Израел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.