НИГЕРИЯ – Убийци по фермите всяват страх в средният пояс

0

Молим ви, молете се за нашето християнско семейство в средният пояс на Нигерия, където бойци от племето Фулани нападнаха в засада и убиха двама братя през уикенда. Ушахемба и Сугтър Кумашенге бяха убити на фермата си близо до село Кортсе, в районът Гассол на щатът Тараба, през събота. Тяхната смърт вся притеснения, че християните в средният пояс на Нигерия – щатите Кадуна, Тараба, Бенуе и Насарауа – са все повече цел за бойци, от племето Фулани. Изглежда, че някои бойци работят с джихадисти, с ясната цел да изгонят християните.

  • Молете се за всички онези, тъгуващи по загубата на двамата братя християни.
  • Молете се Всемогъщият Бог да придържа нашето християнско семейство в средният пояс на Нигерия и ще укрепи вярата им всред гоненията.
  • Молете се Нигерийското правителство да увеличи усилията си да защитава християни в северна и централна Нигерия.

НОВИНИ: Благодарете на Бог, че на пасторите от Южен Судан – Майкъл Ят и Питър Рейт – най-накрая им е билопозволено да напуснат Судан. Двамата кацнаха в Джуба, Южен Судан, миналата сряда и отидоха директно на благодарствена служба в църква в Хай Джебел. Това бележи краят на осем месечно мъчение, по време на което те бяха хвърлени в затвора, обвинени в престъпления срещу държавата и след това възпрепятствани да напуснат Судан за две седмици (съобщение от 18.08.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.