ЕГИПЕТ – Християнин евангелист обвинен в „богохулство”

0

Молим ви, молете се за нашият брат от Египет – Медхат Ишак, който рискува да бъде задържан за неопределено време заради невярно обвинение за богохулство. Медхат, на 35 години от Миня, беше арестуван през 7 август, защото уж бил евангелизирал мюсюлмани в предградие на Кайро. Ден след неговото арестуване, съдия изменил обвинението срещу Медхат на „клевета на боговдъхновената религия” и заповядал да бъде задържан за две седмици. В понеделник заповедта за задържане бе продължена с допълнителни 15 дни и адвокатът на Медхат – Рафик Рафаат се опасява, че може да бъде продължена за неопределено време. Рафик вярва, че мюсюлмани екстремисти оказват натиск върху съдиите, да репресират християни евангелисти. Мюсюлманите в Египет имат свободата да раздават религиозна литература публично, включително и Корани. Следващото съдебно изслушване на Медхат е насрочено за след около 2 седмици. На 11 Юли, трима християни са били арестувани в Александрия, за раздаване на торби с фурми, съдържащи сведетелства за Божията Любов. И тримата са били пуснати под гаранция.

  • Молим ви, молете се Медхат да бъде пуснат и всички обвинения срещу него да бъдат свалени.
  • Молете се да не бъдат повдигнати обвинения срещу тримата християни арестувани в Александрия.
  • Молете се египетските власти да направят повече за да отстояват религиозните свободи на всички граждани, включително и християнското малцинство на страната.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА ЕГИПЕТ
Моля ви, застанете с нашите братя и сестри в Египет, като се присъедините към нашата кампания: #everyright и подпишете нашата петиция призоваваща египетското правителство да наложи религиозните права, на практика. Използвайте #everyright (хаштаг everyright), за да кажете на други за петицията по социалните медии.

СПЕЦИАЛНО ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВА: Отбележете 14 – 16 септември, за да се присъедините към египетски християни в молитва за техните църква и нация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.