ИРАН – Мариам е наказана, защото „късно“ се е върнала в затвора

0

След като бе освободена по здравословни причини, във вторник християнката Мариам Нагаш Заргаран от Иран се върна в затвора Евин, където научи, че присъдата й е удължена с 45 дни! Мариам получи 5-дневен отпуск, който бе удължен със съдебно решение, след като тя апелира за освобождение под гаранция. Молбата й бе отхвърлена, след което затворническите власти я наказаха за това, че не се е върнала в затвора „навреме“. Въпреки че и друг път е била освобождавана за лечение, здравето й все още е лошо. Молете се Бог да я изцели и укрепи.

Новини: Радваме се заедно с нашия брат Амир Сина Дашти, който успя да предаде гаранцията за условното си освобождаване. Амир и четиримата му приятели – Рамиел, Мохамад, Амин и Хади – бяха арестувани през август по време на пикник със семейство и приятели във Фирузкух, Иран. Рамиел и Мохамад бяха освободени през октомври, след като представиха гаранция. Хади и Амир остават зад решетките. Молете се делото им скоро да бъде разгледано в съда и те да бъдат освободени.

Продължавайте да се молите за тримата суданци и нашия брат от Чехия, които са подсъдими за престъпления, които могат да им донесат смъртна присъда. Вече стана една година, откакто бяха арестувани презвитер Хасан Абдурахим, Абдулмонем Абдумаула и Петр Яшек. Презвитер Коуа Шамал бе арестуван през май. Главна причина за делото срещу тях е подкрепата, която са оказали на студент от Дарфур, който се е нуждаел от медицинска грижа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.