Между живота и смъртта – Нов филм по книга на бившия атеист Лий Стробъл

0

Известният автор и бивш атеист Лий Стробъл, известен на българските читатели с книгата "Случаят Христос", превръща последната си книга в документален филм, който е посветен на въпроса какво ни очаква след смъртта.

 

В своята к…

Между живота и смъртта - Нов филм по книга на бившия атеист Лий Стробъл
Известният автор и бивш атеист Лий Стробъл, известен на българските читатели с книгата "Случаят Христос", превръща последната си книга в документален филм, който е посветен на въпроса какво ни очаква след смъртта.

 

В своята книга The Case for Heaven Стробъл се стреми да отговори на въпроси за отвъдния живот, рая и ада, и какво наистина се случва по време на човешките преживявания между живота и смъртта.

 

„Пандемията кара много хора да се замислят по въпроса какво се случва, когато затворят очите си за последен път на този свят“, казва Стробъл в изявление относно филма. „Този ​​филм предоставя убедителни доказателства както от Библията, така и извън нея, за да покажем, че ние наистина ще продължим да живеем във вечността.“

 

Документалният филм е базиран на книгата на Стробъл, The Case for Heaven: A Journalist Investigates Evidence for Life After Death. Той е вдъхновен от собствения опит на Стробъл и включва интервюта със световноизвестния пастир Франсис Чан, автора на бестселърите Джон Бърк, евангелизатора Луис Палау и др.

 

По време на интервю за християнската медия Faithwire, Стробъл си спомня подробности за своето преживяване на ръба на смъртта.

 

"Всичко започна преди няколко години, когато почти умрях. Жена ми ме намерила в безсъзнание на пода на спалнята", казва Стробъл пред Faithwire. „Тя извикала линейка. Събудих се в спешното отделение. Лекарят ме погледна и каза: „Вие сте на една крачка от кома, на две крачки от смъртта“. След това аз отново изпаднах в безсъзнание и бях между живота и смъртта за известно време, докато лекарите не успяха да ме спасят“.

 

След като Стробъл преминава през това премеждие и за известно време "витае около тази размита линия между живота и смъртта" – той започва по-интензивно да изследва реалностите, очакващи хората след смъртта.

 

Има много скептици по отношение на тези близки до смъртта преживявания, особено когато хората твърдят, че са умрели и са посетили небето. Стробъл казва, че той също някога е бил скептичен към тези истории – докато не осъзнал колко много изследвания и документация съществува по тази тема.

 

„Бях скептик относно преживяванията на хора, които са били на ръба на смъртта, докато не разбрах, че има 900 научни статии, които са написани и публикувани в научни и медицински списания през последните 40 години“, казва той, наричайки това „много добре проучена област. "

 

Невероятната трансформация на Стробъл от атеист журналист в един от най-влиятелните християнски апологети на нашето време вдъхновява милиони.

 

Излизането на новия филм The Case for Heaven е обявено от Sandoval Studios и K-LOVE Films. Ще дебютира по кината на 4, 5 и 6 април.

 

Източник: Faith Wire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.