Ангелска закрила

0

Джон Г. Патън е бил мисионер, който отишъл да служи на Новите Хебридски острови заедно със съпругата и децата си. Една нощ враждебно настроени местни жители обградили мисионерската станция, решени да убият Джон и семейството му. Първо планирали да г…

Ангелска закрила

Ангелска закрила

Ангелска закрила
Джон Г. Патън е бил мисионер, който отишъл да служи на Новите Хебридски острови заедно със съпругата и децата си. Една нощ враждебно настроени местни жители обградили мисионерската станция, решени да убият Джон и семейството му. Първо планирали да ги изгорят живи като подпалят сградата, а след това просто решили да ги убият. През цялата изпълнена с ужас нощ Патън и съпругата му се молели горещо Бог да ги избави. И когато се разсъмнало, те с изненада открили, че нападателите им били изчезнали.

 

Година по-късно вождът на племето, което възнамерявал да убие семейство Патън, станал християнин. Затова Патън попитал вожда какво се е случило през нощта, когато са планирали да ги убият и защо не са го сторили.

 

Вождът казал: „Кои бяха всички онези мъже, които бяха с вас в станцията?“

 

Патън бил изумен от отговора, защото през онази нощ с него в станцията нямало никой друг освен семейството му. Вождът продължил да обяснява как са видели стотици едри мъже в блестящи дрехи около мисионерската станция, така че се страхували да ги нападнат.

 

Възможно ли е това да е съвременен пример за ангелска защита в живота на един християнин? Напълно възможно. Със сигурност Библията учи, че ангелите са участвали в живота на Божия народ и продължават да са активни и до днес.

 

Псалм 34:7 ни дава това велико обещание: „Ангелът Господен се разполага на стан около онези, които Му се боят, и ги избави.“ А Евреи 1:14, описвайки ангелите, казва: „Не са ли всички те служебни духове, изпратени да служат на онези, които ще наследят спасение?“

 

С други думи, Бог казва, че е изпратил Своите ангели да служат на нас като вярващи. Той ги е изпратил да ни защитават и дори да ни избавят, когато сме в трудна ситуация. И когато онзи ден дойде, в  който ще трябва да отидем и да се срещнем с Господ, ангелите ще ни въведат в присъствието на Бога.

 

Източник: Harvest ORG

Photo: Pinterest

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.