Китай: Нападенията срещу християнското образование се разрастват

0

Китай: Нападенията срещу християнското образование се разрастват

Китайската комунистическа партия (ККП) засилва нападенията си срещу църквата, като се насочва към християнското образование. Миналата седмица полицията в Суджоу, провинция Дзянсу, арестува петима представители на Академия Абека (Abeka Academy) – християнска програма за домашно обучение, основана в САЩ и използвана от вярващи по целия свят – включително семейства и училища в Китай.

На 13 октомври, ден след арестите, служители нахлуха в християнско училище в Женцзян, Дзянсу. Повече от десет деца, трима учители и трима родители са отведени в полицейското управление. Малко след това децата бяха освободени, но родителите и учителите бяха обявени за изчезнали на следващия ден. Смята се, че двете събития в Дзянсу са координирани действия срещу християнското образование.

Уанг Джиан, китайският представител на учебната програма на Абека, остава арестуван без допълнителна информация от китайското правителство.

Партньорът на Релийз Интернешънъл, Чайна Еид (China Aid), съобщава, че все повече и повече християнски семейства биха искали да обучават децата си у дома, защото не харесват промиващото мозъци атеистично образование, предоставено от държавата.

Това се случва заедно с увеличаването на преследването на християнските училища. Миналия месец християнската музикална гимназия Маизи (Maizi) в провинция Хейлундзян беше подложена на обиск и директорът беше арестуван.

Освободен евангелски християнин!

С удоволствие съобщаваме, че „воинът на Евангелието“ Чен Веншен беше освободен в провинция Хунан миналата седмица, след като излежа 15 дни зад решетките заради публична евангелизация. Това беше шестото му задържане тази година.

Чен написа в своите „WeChat Moments“, китайска социална медия: „Алелуя! Благодаря ти, Боже, за твоята благодат и присъствие. Благодаря ви за вашите молитви. След като бях задържан в центъра за задържане Хенгянг (Hengyang) в продължение на 15 дни, полицаи и служители на „Unit-Front“ отдела ме придружиха до дома. Те си тръгнаха.

За задържането си бившият наркоман каза с благодарност: „Благодаря ти, Боже, че ми даде мисията да разпространявам Евангелието на земята, което е смисълът на моя живот… Бог може да спаси хората, ако разпространяваме Евангелието.“

На 26 септември полицаи задържаха Чен, за да му попречат да присъства на

неделна служба. Те се надяваха той да се откаже от евангелизацията, но след това Чен сподели Евангелието с тях.

Молитвени нужди:

* Да се молим за освобождаването на Уанг Джиан и учителите и родителите в християнското училище в Женцзян.

* Да се молим за Божията защита на християнските учители и ученици.

* Да се молим за провал на опитите на ККП да контролира образованието на християнските деца.

Благодарности:

* За освобождаването на Чен Веншен и ревността му към разпространението на Евангелието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.