Татко е мъж, а мама – жена

Татко е мъж, а мама – жена

Татко е мъж, а мама – жена

Преди дни Унгария промени Конституцията си, като забрани гей браковете и гей осиновяванията. Изрично се записа, че татко е мъж, а мама – жена.

Също преди дни унгарският Парламент, с огромно мнозинство над 2/3, прие Закон срещу педофилията, който забранява в училищата да се проповядва джендър идеологията и третия пол. Родителите отговарят за възпитанието на децата си до 18 г. (текст, който го има и в българската Конституция). Законът за защита на децата от джендър идеологията разтревожи някои другари в Брюксел. Съвсем нормално, първата реакция дойде от Люксембург, където премиерът е женен за мъж. Именно страните от Бенелюкс внесоха в съвета на ЕС резолюция, осъждаща унгарския закон.

Само 13 страни обаче, подкрепиха резолюцията, между които Франция и Германия, а 14 подкрепиха Унгария и унгарския закон. Така Виктор Орбан победи с 14:13. Очевидно Франция и Германия няма да могат да командват в ЕС във всичко. Михаел Рот, министър в кабинета на Меркел по въпросите за евро-ценности, критикува Унгария с думите, че ЕС е не само икономически и финансов съюз, но и съюз на ценности. Пропусна обаче да каже за християнските ценности, нали уж канцлерката е християндемократ?

Унгария постигна и втора победа срещу брюкселските неолиберални комунисти,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.