ИРАН – Мариам е обратно в затвора…

2

ИРАН – Мариам е обратно в затвора, но все още е болна: Мариам Нагаш-Заргаран беше върната от болницата обратно в килията си, преди лекарите да са успели да я излекуват напълно от сериозните здравословни проблеми, които има.

Молете се Бог да изцели и утеши нашата сестра от Иран, която отново е зад решетките в затвор Евин в Техеран. Мариам беше в гладна стачка в знак на протест срещу липсата на адекватна медицинска грижа в затвора. Тя едва не изпадна в кома, докато на 6 юни най-сетне й бе позволено да напусне затвора, за да се лекува (за което трябваше да заложи в гаранция сума, равняваща се на близо 170 000 лв.) Когато съдът нареди тя да се върне обратно в затвора, семейството й подаде молба отпускът й да бъде увеличен. Но прокуратурата отказа и заплаши да конфискува заложената сума. Върнаха я в затвора на 27 юни.

Мариам, която е от мюсюлмански произход, е в затвора от 2013 г. насам заради работата си в сиропиталище заедно с презвитер Саид Абедини. Тя излежава 4-годишна присъда.
* Молете се Бог да изцели и укрепи Мариам така, както човешките лекари не могат. Молете се и за бързото и освобождение.
* Благодарете на Бог за това, че другите затворници продължават да я подкрепят.
* Молете се всеки християнин, който в момента се намира зад решетките в Иран, да познае Божия мир и присъствие.

Новини: Молете се за семействата на тримата християни, които преди девет години бяха жестоко убити в Малатия, Турция. Те очакваха съдията да се изкаже окончателно по делото за убийството, но вместо това то бе отложено за 28 септември. Петима са подсъдимите за убийството на Некати Айдин, Угур Юксел и Тилман Геске, които бяха убити в християнски издателство през 2007 г.
* Молете се Бог да дава сила и търпение на техните семейства, а също и за това да има справедливост. Освен това благодарете на Бог, че убийствата са довели до по-голяма търпимост към църквата в турското общество като цяло.

2 thoughts on “ИРАН – Мариам е обратно в затвора…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.