ИРАН – Християнка е сериозно болна, но властите отказват да я пуснат

5

ИРАН – Християнка е сериозно болна, но властите отказват да я пуснат от затвора: Нашата сестра Мариам от Иран отново е в гладна стачка, но силите за сигурност все още отказват да я освободят, за да получи подходящо лечение.

Молете се за Мариам Нагаш Заргаран, чието здраве рязко се е влошило по време на трите седмици, в които е в гладна стачка. Кръвното й налягане е много ниско и има симптоми на възможна ранна множествена склероза. Тя иска незабавно да бъде освободена и протестира срещу неадекватното лечение, което е получила за сериозните си здравословни проблеми в затвора Евин в Техеран. Съдът отхвърли искането й – под натиска на иранското министерство на разузнаването.

Мариам и друг път е била в гладна стачка – тогава й разрешиха да напусне килията си за три седмици, за да се лекува в болница. Но на 27 юни отново бе върната зад решетките, без да е излекувана напълно. Тя излежава 4-годишна присъда за „действия срещу националната сигурност“ – очевидно заради работата й в сиропиталище заедно с бившия затворник заради вярата презвитер Саид Абедини. Миналата седмица Мариам беше прегледана и бе потвърдено, че състоянието й е сериозно.

Молете Бог да утеши, подкрепя и изцели Мариам. Молете се тя да знае, че Той е неин пастир и пазител.
Молете се властите, които забраняват освобождението на Мариам, да се смилят и да я освободят, за да може да се излекува.
Молете се за всички наши братя и сестри в Иран, които са затворени заради вярата си. Нека те още днес познаят Божия мир и присъствие.
Mолете се тяхното свидетелство да въздейства както на пазачите им, така и на другите затворници.

5 thoughts on “ИРАН – Християнка е сериозно болна, но властите отказват да я пуснат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.