Китай преследва Християни

1

falungong072009

От месеци, местната власт в град Зуозоу (Zhuozhou), провинция Хебей (Hebei) преследва членове на домашна църква принадлежаща към деноминацията Китай за Христос. Членове на църквата са били незаконно задържани, разпитвани и изпратени в трудов лагер, само поради това, че са посещавали богослуженията и другите мероприятия на църквата, съобщава China Aid Association. На 8 ноември, 2011 г. властите задържат 52 вярващи и конфискуват 170,000 юана (27,000 щ.д.) от средствата на църквата. Те също така разрушават дома, където са се провеждали събиранията и изпращат трима от членовете й в трудов лагер за „организиране и осъществяване на незаконни религиозни събирания.“

Нито държавната сигурност, нито местната власт са повдигнали обвинение или са представили законови документи на семействата на задържаните. Близките им нямат никаква допълнителна информация защо тримата са били изпратени в трудов лагер, колко дълго ще бъдат там и какво е състоянието им.

Умоляваме ви да се молите заедно с нас за освобождаването на задържаните вярващи и за връщането на конфискуваните средства. Молете се за спасението на властите в провинция Хебей. Молете се и членовете на църквата да останат твърди във вярата си.

Псалм 56:1-4: Смили се над мене, Боже, защото човек иска да ме погълне; всеки ден, като воюва, ме притеснява. Неприятелите ми всеки ден искат да ме погълнат; защото мнозина са онези, които с гордост воюват против мене. Когато съм в страх, на Тебе ще уповавам. Чрез Бога ще хваля думите Му; на Бога уповавам; няма да се боя; какво ще ми стори човек?

1 thought on “Китай преследва Християни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.