ИНДОНЕЗИЯ – Един човек загина, когато екстремисти изгориха до основи църкви

0

Молете се за нашите братя и сестри в областта Аче, където екстремисти, изискващи затварянето на църквите, действаха жестоко срещу християните тази седмица. Според сведенията последователите на движението са изгорили до основи четири църковни сгради в южната част на Аче, следвайки Шарията (законът на мюсюлманите). Във вторник един мъж беше убит, а четирима други бяха ранени в Дангуран, докато се опитваха да защитят сградата си в ожесточения конфликт със стотиците въоръжени мъже. Партньорите на Релийз заявяват, че починалият мъж е християнин, макар че полицията все още не е потвърдила самоличността му. Обтегнатите отношения ескалирали, когато ислямска младежка група поискала от правителството разрушаването на 21 църкви в областта Аче. Полицията казва, че местните власти се съгласили да изпълнят това искане, но тогава поддръжниците на крайни мерки решили да „вземат всичко в своите ръце.“ Индонезийският президент Джоко Видодо вчера помоли за успокоение и призова властите да вземат твърда позиция за „установяване на мир и религиозна търпимост.“

  • Молете се за нашето духовно семейство в областта Аче , намиращо се посред увеличаващо се напрежение. Прави се опит за интензивно налагане на ислямският закон върху неизповядващи исляма хора.
  • Помолете Бог да даде мир и смелост на Своите хора в Аче, както и в цяла Индонезия, да бъдат употребени като миротворци.
  • Молете се за президентът и правителството да установят религиозна търпимост в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.