ПАКИСТАН – Възрастен християнин е арестуван, а стотина други са оправдани след бунт в Лахор

0

70-годишен християнин беше арестуван заради това, че е написал „богохулни“ коментари в писмо, а в същото време над 100 мюсюлмани бяха оправдани, след като унищожиха християнска общност по време на скандал, свързан със случай на „богохулство“. Мухтар Масих, християнин от Гуджранвала, пров. Пенджаб, е в ареста по обвинения, че е отправил пренебрежителни забележки към Корана и ислямския пророк Мохамед.

В същия ден Съдът за борба с тероризма обяви 106 души за невинни по обвинението в нападение на колонията Джоузеф в Лахор, извършено през 2013 г. Молете се справедливостта да възтържествува в случая на Мухтар и всички останали християни, обвинени в богохулство в Пакистан. Цялото семейство на Мухтар беше задържано на 28 януари, включително неговите трима внуци. В последствие всички освен него бяха освободени, но трябваше да потърсят убежище. Местни вярват, че обвиненията срещу християнина са опит за конфискуване на имуществото му.

По време на размириците през 2013 г. хиляди бунтовници плячкосаха и подпалиха над 150 жилища; това се случи след като друг християнин, метач на име Сауан Масих, беше обвинен в богохулство. През 2014 г. той получи смъртна присъда, а молбата по обжалването му все още не е разгледана. Бунтовниците бяха освободени под гаранция в същия ден, в който бяха намерени за виновни. В ярък контраст с това, неотдавна Пакистанският Върховен съд пусна под гаранция евангелиста Аднан Принс, повече от две години след като беше задържан по обвинения, че е написал богохулни коментари в книга за исляма. Адвокатите на защитата се опитваха да докажат, че делото срещу него е опорочено, което доведе до освобождението му под гаранция.

  • Молете Бог да утешава и закриля Мухтар и Сауан, както и техните семейства.
  • Молете се Всемогъщият Бог да бъде техен защитник и помощ за постигане на справедливост, въпреки широкоразпространената злоупотреба с пакистанските закони за богохулство, които се използват срещу християните.
  • Продължавайте да се молите за отменянето на тези закони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.