ЕГИПЕТ – Християнска сателитна телевизия е разследвана

0

Молете се за нашите братя и сестри, които работят в сателитната телевизия САТ-7, партньор на Release, чиято работа е разследвана от египетските власти. Властите от Държавния отдел по цензурата посетиха офисите на САТ-7 в Кайро в събота и конфискуваха камери и друга апаратура. Директорът на САТ-7 в Египет, Фарид Самир, беше отведен за разпит в полицията, но по-късно освободен, след като водачи на църкви в Египет се намесиха от негово име. Фарид беше извикан до Прокуратурата в неделя, където му бяха повдигнати обвинения, свързани с предполагаеми нередности в регистрацията, лиценза и интернет излъчването на канала му. Фарид отхвърля всякакви подобни обвинения и представи доказателство, показващо, че регистрацията и лиценза на САТ-7 са в ред.

Прокуратурата и отдела по цензурата сега решава дали случаят да бъде отнесен в Съда – дискусиите може да отнемат до две седмици време. Междувременно, САТ-7 ще бъде лишена от съществено важна апаратура, което ще доведе до значително нарушаване на дейността й. От канала заявяват, че една от ключовите му цели е да поощри мирното съжителство и толерантността в региона.

  • Молете се за мир и закрила на всички, които работят в САТ-7. Също така и за мъдрост на Фарид и неговия правен екип.
  • Mолете се никакви обвинения да не бъдат повдигнати срещу САТ-7, а дейността му да продължи безпрепятствано. Молете се и властите да оценят работата, която телевизията върши за насърчаване на мира.
  • Молете се петицията на Release, която призовава Правителството да отстоява конституционните религиозни права, да бъде приета добре при представянето й пред посолството в Лондон следващия месец.

Новини: Благодарете на Бог за нашия брат от Сирия, презвитер Жак Мурад, който през май беше отвлечен от Ислямска държава (ИД) вАл-Карятаин, Хомс, а тази събота е бил освободен. Ал-Карятаин беше завладян от ИД през август, когато екстремистите взеха още заложници, сред които и няколко християни, които все още са в неизвестност. Продължавайте да се молите за мнозината сирийски християни, държани от ИД – групировката е заплашила да ги убие, ако не им бъдат платени големи откупи. Има сведения, че двама асирийски християни, отвлечени през февруари от губернаторствоХасака заедно с още 200 други (съобщение от 25.02), са били екзекутирани. Друг християнин от Хасака на име Абделмасих Енвия, който беше отвлечен през април, също е бил убит; един църковен водач описва Абделмасих като „чудесен Божи човек, който пое риск, като остана в селото си, за да се грижи за своите си и да ги насърчава в Господа”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.