Евангелие по Лука, глава 13-б

0

ДАЛИ ЩЕ ИМА НЯКОГА ПАНДЕМИЯ ОТ СРАМ „И докато Той говореше това, всички, които бяха против Него, изпитваха срам.“Лука 10 :17 Днес изпитването на срам е толкова рядко срещано явление, че се налага да бъде обяснено. Срамът не е притеснение, нервно състояние преди появата пред публика. Срамът е недоволство и погнуса от себе си, предизвикано…

Евангелие по Лука, глава 13-б

Евангелие по Лука, глава 13-б

ДАЛИ ЩЕ ИМА НЯКОГА ПАНДЕМИЯ ОТ СРАМ

И докато Той говореше това, всички, които бяха против Него, изпитваха срам.Лука 10 :17

Днес изпитването на срам е толкова рядко срещано явление, че се налага да бъде обяснено. Срамът не е притеснение, нервно състояние преди появата пред публика.

Срамът е недоволство и погнуса от себе си, предизвикано от съзнанието за извършена простъпка. Срамът е в следствие на изобличена съвест и не трябва да се бърка със срамежливостта и неудобството на затворения характер.

Този свят има нужда да изпита срам!
Има нужда да бъде изобличена прегорялата съвест на безскрупулни политици, корумпирани чиновници, алчни банкери, зли богаташи, безсрамни търговци, сводници, дилъри, мошеници на всякакво ниво…, този списък няма край.

Нашата страна има нужда да бъде заляна от истинска пандемия на срам заради гладните, босите и голи деца, насилените жени, обраните и бити старци по селата, изнасилените баби, трайно безработните, търговията с плът и търговията с деца, прокудените млади хора, безотговорните родители, неверните съпрузи, похотливите младежи, забравените в нищета стари родители… и отново, този списък няма край!

Не смятате ли, че страната ни трябва да бъде засегната пандемия на срам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.