Еритрейка, майка на три деца, умира във пустинен лагер

2

Нашата сестра Фикаду почина в еритрейски затворнически затвор три месеца след ареста й.

И трите й деца нямат баща, който да се грижи за тях – той е бил задържан заедно с Фикаду и други членове на тяхната църква – докладваха нашите сътрудники от Еритрея през май. Фикаду е била задържана по време на масов арест в Адикала, част от продължаващите репресии срещу евангелските християни в Еритрея. Миналата седмица тя почина. Молим ви, помолете Бога да утеши децата на Фикаду и нейния съпруг.

Репресиите срещу християните в Еритрея продължават. От април са задържани общо 210 вярващи, най-вече при влизане с взлом в собствените им домове. През първата седмица на август 23 христиани били арестувани в Асмара. През юли 16 тийнейджърки били задържани на национално служение и пратени в същия лагер като Фикаду – както и други християни и роднини, които се опитали да ги посетят.

Било е съобщено за жени затворници, чиято коса е била обръсната. Съобщава се също за една жена, арестувана през юни в Нефасит, която е станала „психично болна“ поради тежките условия на затвора. Причината за смъртта на Фикаду Дебези не е известна, но Меткел Абиет – пустинният лагер, където е държана – е известен със своите екстремни температури.

* Помолете нашия небесен Отец да утеши децата на Фикаду и съпруга й и да ги увери в Неговата непоколебима любов.
* Молете се за освобождаването на всички 210 християни, задържани от април, и многото други християни зад решетките в Еритрея. Някои презвитери са били задържани за неопределено време.
* Издигнете властите на Еритрея в молитвите си и помолете Бог да докосне сърцата им= Молете се за прекратяване на тяхната ограничителна политики.
* Присъединете се към молитвената ни кампания Pray173, за да помогнете за освобождаването на дългосрочните затворници в Еритрея. http://www.releaseinternational.org/pray173/

2 thoughts on “Еритрейка, майка на три деца, умира във пустинен лагер

  1. Сестра ни Фикаду е при Баща ни, благодарим на Исус за нейния пример..❤

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.