Молитвен бюлетин за гонените християни

0
Молитвен бюлетин за гонените християни

Молитвен бюлетин за гонените християни

Още християни убити в Нигерия

Молим ви, молете се за семействата на редица християни, убити при неотдавнашни нападения срещу села в източния щат Тараба в Нигерия.

Най-малко десет християни бяха убити, когато заподозрени ислямисти от Фулани и други терористи нахлуха в специалната зона за развитие Янгту близо до Такум миналия уикенд.

Един жител каза пред “Morning Star News”: „Някои от християните са били убити, докато са се връщали от фермите си, докато други са били убити в къщите си в засегнатите села.“

Член на местния съвет на Уса каза в текстово съобщение: „Имаше проблеми с нападенията на фулански бойци в нашия район и те постоянно атакуват нашите села. Тези терористи атакуват нашите общности без ограничения от служителите по сигурността.

Насилствените набези донесоха огромна мъка и трудности на християните в района, каза той. „По-притеснителен е фактът, че християни биват нападани, докато работят във фермите си.“

Полицейското командване на щата Тараба потвърди, че 10 души са убити, но местните твърдят, че броят им е по-голям.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Членовете на църквата Мейфлауър се установяват в Тексас!

Редица семейства от китайската „Църква Мейфлауър“ създават постоянен дом в Тексас, съобщи партньорът на „Release International“ за Китай.

Повече от 60 членове на църквата в Шенжен избягаха от жестоко преследване в Китай в края на 2019 г. Те бяха задържани в Центъра за задържане на имигранти в Тайланд, преди правителството на САЩ да се намеси. Повечето семейства пристигнаха в Щатите по-рано тази година. Сега те се преместиха, за да бъдат по-близо до щаба на партньора на „Release International“ в Тексас.

„Тези верни християни са натрупали толкова много инерция, откакто дойдоха в Съединените щати в началото на април – от изучаването на английски, до ходенето на училище, до усилената работа, за да осигурят семействата си“, каза нашият партньор.

МОЛИТВЕНИ НУЖДИ

* За семействата на онези християни, убити при неотдавнашните атаки на Фулани срещу села в щата Тараба в Нигерия. Молете се да познаят Божията благодат и утеха

* За църковните ръководители в района, тъй като те се стремят да обгрижват онези, които живеят под заплахата от повтарящи се набези

* Нигерийските власти да бъдат по-ефективни в защитата на християнските общности в Тараба и на други места в Нигерия

* Благодарете, че членовете на „Църквата Мейфлауър“ се установяват добре в Тексас и установяват нов живот. Молете се за възможности за работа, ефективно обучение на младежи и за библейско ученичество на всички семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.