Молете се за отвлечен нигерииски презвитер

2

Презвитерът, Джен (на снимката), и шофьорът му са били на път за църковен семинар в централна Нигерия в петък, когато са били нападнати по пътя от Джос до Абуджа. Йохана Мейна, който шофирал, казва, че въоръжени фулански бойци са спрели колата им, откривайки огън по тях на магистрала Кафанчан-Квой-Буари близо до Джере. Молим ви, молете се за безопасното завръщане на брат Джен Тивкаа Моисей, който не е бил виждан оттогава.

Йохана казва, че Джен се молил силно на Бог, докато го отвеждали с огнестрелно оръжие – въпреки факта, че похитителите му го биели и заплашвали ще го убият, ако не спре да се моли. Съобщи се, че неговите похитители са поискали 1 милион наира (ок. 4 500 лв) откуп. Шофьорът бил държан в продължение на няколко часа, докато неговите похитители осъзнали, че е бил ранен при засадата и го оставили да си отиде. Брат Джен е директор на отдел „Християнско образование“ към Евангелската църква „Спечелвайки всички“ („Winning All“). „Той е човек на молитва и силна вяра и аз съм убедена, че Бог ще го преведе през това ужасно изпитание.“ – казва Йохана.

* Молим ви, застанете заедно с християните в Джос, които се молят за безопасното завръщане на своя презвитер Джен. Помолете Го да утеши Джен и семейството му.
* Помолете Бог да изцели Йохана и да и помогне да се възстанови от изпитанието си.
* Молете се нигерийските власти да положат съгласувани усилия за премахване на войнствената дейност около Йос. Молете се Бог да изпълни Своите хора в района със свежа вяра и смелост, за да се противопоставят на преследването.

2 thoughts on “Молете се за отвлечен нигерииски презвитер

  1. God is our refuge and strength, a very present help in trouble. Thereforewill not we fear, though the earth be removed, and though the mountainsbe carried into the midst of the sea; Though the waters thereof roar andbe troubled, though the mountains shake with the swelling thereof. Selah.- Псалми 46:1-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.