Евангелски пастир е убит, а съпругата му е отвлечена в Нигерия

0

Въоръжени нападатели са убили евангелски пастор и са отвлекли жена му в Кадуна, Нигерия, съобщава Morning Star News.

 

П-р Джошуа Амако Марая от Евангелската църква Winning All (ECWA), 2, в град Дамакасува е бил убит през нощта от &bdqu…

Евангелски пастир е убит, а съпругата му е отвлечена в Нигерия
Въоръжени нападатели са убили евангелски пастор и са отвлекли жена му в Кадуна, Нигерия, съобщава Morning Star News.

 

П-р Джошуа Амако Марая от Евангелската църква Winning All (ECWA), 2, в град Дамакасува е бил убит през нощта от „бандити“, казва п-р Роман Ебенуокоди, говорител на ECWA в Джос, щата Плато.

 

„Призоваваме за вашите молитви за безопасното завръщане на съпругата и утеха за семейството и ECWA, Областния църковен съвет на Дамакасува (DCC)“, казва п-р Ебенуокоди в изявление за пресата.

 

Племенник на покойния пастор, Джефри Руга, казва, че чичо му е бил „брутално убит в дома си“.

 

„Молете се за нас и съпругата му, която все още е в ръцете на своите похитители“, каза Руга в текстово съобщение до Morning Star News.

 

Член на конгрегацията на пастор Марая, казва, че той е бил убит от „терористи, които са нахлули в къщата му“.

 

„Ние, членовете на църквата, изпитваме дълбока болка от убийството на нашия скъп баща, чичо, брат и приятел. П-р Марая винаги ни насърчаваше да проповядваме евангелието смело и без страх. Той казваше: „Посланието на Евангелието е за Исус, така че не пропускайте да го проповядвате поради страх. Проповядвайте го, независимо дали им харесва или не, просто го предайте на хората.“ Той беше баща, ментор и приятел за нас. Моля, молете се за спасението на съпругата, утехата на неговото семейство и това на църквата.”

 

Йохана Ганду, член на местния правителствен съвет на Кауру, описва пастор Марая като „храбър войник за Исус Христос“.

 

„Молим се за Божията намеса и бързо освобождаване на съпругата“, каза Ганду. „Нашите мисли и молитви са с църквата и семейството в този момент на скръб. Молим се Господ да подкрепи Своята църква и портите на ада да не ѝ надделеят.”

 

Нигерия е лидер в света по броя на християни, убити заради вярата си през 2022 г. Те са 5014, според доклада на Open Doors за 2023 г. Световен списък за наблюдение (WWL). Освен това е лидер в света по отвлечени християни (4 726), сексуално насилвани или тормозени, женени насилствено или физически или психически малтретирани, и има най-много домове и бизнеси, нападнати по религиозни причини. Както и през предходната година, Нигерия е втората по брой нападения върху църкви и вътрешно разселени хора.

 

В Световния списък за наблюдение за 2023 г. на страните, в които е най-трудно да бъдеш християнин, Нигерия скочи до шесто място, което е най-високото досега, от номер 7 предходната година.

 

Morning Star News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.