ЕГИПЕТ – Бишой Булос не е включен в списъка на помилваните затворници

0

Молете се за затворения заради вярата християнин Бишой Армия Булос, който остава зад решетките дори след като египетското правителство амнистира 100 затворници. Сред официално помилваните от президента Абдел Фатах ал Сиси са двама журналисти на Ал Джазира, които бяха арестувани, след като направиха репортаж за безредиците през 2013. Бишой беше задържан заради репортажа си за нападения над църкви в Горен Египет, но вече е излежал присъдата си и трябваше да бъде освободен през май(съобщение от 29.05).

Освен това Бишой е бил обвинен в „богохулство”, защото е опитал да промени вероизповеданието в личната си карта. Адвокатът му твърди, че времето, отделено за разследване на това обвинение, е изтекло, и е подал жалба към министъра на правосъдието относно малтретирането на Бишой и продължителното му задържане под стража. Бишой е възпитан като мюсюлманин и е познат още под старото си име Мохамед Хегази. Той беше арестуван през декември 2013 в Миня по време на период на насилие срещу християните там.

  • Молете се за освобождението на Бишой. Молете се Бог да бъде крепост за него, жена му и децата му (Наум 1:7).
  • Молете се египетското правителство да даде положителен отговор на петицията на Release, призоваваща за това християните да имат равни права да практикуват вярата си. Все още можете да подпишете петицията на адрес: https://www.change.org/p/release-s-petition-to-support-persecuted-christians-in-egypt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.