ИРАН – Презвитер е изтезаван и го грозят нови обвинения

0

Mолете се за нашия брат, презвитер Саид Абедини, тъй като има сведения, че е измъчван в затвора, както и че може да бъде изправен пред още обвинения. Християни в няколко страни, включително Обединеното Кралство, провеждат молитвени бдения по случай третата годишнина от неговото пребиваване в затвора, за да се молят за неговото освобождение. Роднина на Саид, който е имал възможност да го посети в затвора Раджай Шар близо до Карадж, твърди, че по време на разпита във вторник службите за разузнаване са използвали електрошоков пистолет върху Саид. За него се знае, че се нуждае от медицинско лечение. По последна информация той все още е малтретиран и от други затворници. Разпитващите Саид са му казали, че може да му бъдат повдигнати нови обвинения, свързани с това, че има връзки с групи, които са против правителството – обвинения, които Саид отрича. Той вече излежава 8-годишна присъда заради това, че е въвлечен в иранското църковно движение. Американско-иранският презвитер беше задържан през 2012 година по време на хуманитарна визита в Иран, където участваше в строежа на одобрено от парламента сиропиталище.

  • Молете се правителството на Иран да покаже милост и да освободи брат Саид. Помолете Бог да благославя и подкрепя жена му Нагмех и двете им деца в САЩ.
  • Молете се за иранския президент Хасан Рухани, който се очаква да държи реч по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк следващата седмица. Молете се той да се вслуша в призивите за по-големи религиозни свободи на неговата нация. * Молете се за освобождението на всички в Иран, които са в затвора заради вярата си. Помолете се тяхното свидетелство да докосне сърцата на техните пазачи и на останалите затворници, за да се отнасят към тях достойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.