ЕГИПЕТ – Християни бягат от домовете си… и не само в Сирия и Ирак

0

Всички сме виждали по телевизията новини за християни в Средния Изток, които са били принудени насилствено от екстремисти да напуснат домовете си, но това вече не се случва само в опустошени от войната земи каквито са Ирак и Сирия. Християни от град в северен Египет за избягали от домовете си, след като екстремисти убиха още трима вярващи. Според сведенията военни, свързани с Ислямска държава са предупредили братята и сестрите ни в ал-Ариш, Северен Синаи, че ще бъдат убити, ако останат там. Досега седем християни са убити от екстремистите в рамките на по-малко от месец. Mолете се Бог да защити християните от Северен Синаи. Четирима християни бяха убити в този град в периода от 31.01. до 16.02. Сега ние научаваме, че още трима са убити: Саед ал-Кахим и неговия син Медхат, умряха на 23.02. На следващия ден военни нахлуха в дома на Кемал Юсеф и го застреляха пред жена му и сина му.
Християнските семейства, които са напуснали ал-Ариш са намерили убежище в други градове, където се знае, че християни от местните църкви се грижат за тях. Ислямска държава публикува видео миналия месец, призовавайки своите последователи да убиват християни в Египет. Според сведенията, военни спират жени учители в Северен Синаи и изискват от тях да носят ислямска рокля или да се движат заедно със своите роднини мъже. В случай, че те не спазват тези изисквания, ще бъдат подложени на „жестоки наказания.“

  • Молете се Бог да утеши семействата на седемте убити в ал-Ариш и да се погрижи за тях
  • Молете се нашите братя и сестри в Египет да останат твърди във вярата си. Молете се тяхното мощно свидетелство да породи у много желние да знаят повече за Исус.
  • Молете Суданското правителство да придобие мъдрост и да вземе твърдо решение за спиране на екстремистката заплаха. Молете се да се сложи край на терорът от Ислямска държава в Близкия изток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.