15-годишна християнка отвлечена от 60-годишен мюсюлманин в Пакистан

0

Ариф Гил казва, че е загубил надежда да намери 15-годишната си дъщеря – отвлечена от 60-годишен мюсюлманин, който насила се жени за нея и я кара да приеме исляма – докато полицията в Пакистан най-накрая не регистрира случая след близо дв…

15-годишна християнка отвлечена от 60-годишен мюсюлманин в Пакистан
Ариф Гил казва, че е загубил надежда да намери 15-годишната си дъщеря – отвлечена от 60-годишен мюсюлманин, който насила се жени за нея и я кара да приеме исляма – докато полицията в Пакистан най-накрая не регистрира случая след близо два месеца.

 

Ситара Ариф, известна още като Сайра, е била отвлечена на 15 декември от Рана Тайяб в района на Юсафабад във Фейсалабад, казва Гил. Тайяб е съпруг на Наила Амбрийн, директор на мюсюлманско държавно училище, за която Сайра работи като домашна помощница.

 

„Отидох в полицейския участък, за да докладвам за отвличането на дъщеря ми, но те отказаха да приемат жалбата ми и ме изгониха насила от сградата“, каза Гил, католик с физически увреждания.

 

Той казва, че е правил многократни опити да заведе дело срещу Тайяб, като полицията е пренебрегнала молбите му.

 

„Мадам Наила е държавен служител и както тя, така и съпругът ѝ имат значително влияние върху полицията, поради което те категорично отхвърлиха молбата ми“, казва Гил пред Morning Star News. „След многократно унижение и сплашване, се предадох на съдбата си, мислейки, че няма да мога да видя дъщеря си отново. Изминаха почти два месеца, откакто жена ми и аз не сме виждали дъщеря ни или не сме чували нищо относно нейната безопасност и благополучие. Само Бог знае нашата болка и страдание от деня, в който тя беше отнета от нас.

 

Гил казва, че бедността е принудила семейството да изпрати дъщеря им да работи в мюсюлманско семейство.

 

„Не мога да си изкарвам прехраната, така че жена ми и дъщеря ми работят като домашни помощници, за да осигурят прехраната на семейството“, казва той. „Винаги сме се отнасяли много добре към дъщеря ни и никога не ни е хрумвало, че тя ще бъде набелязана от мъж, пет пъти по-възрастен от нея.“

 

Ситара е най-голямото от децата на Гил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.