Неемия, глава 7-и

0

Четиво с продължение…ГРАДСКИТЕ ПОРТИ НА ЕРУСАЛИМЧаст 9 Портата Мифкад се е намирала в най-северната част на стената. На еврейски, думата „мифкад“ се свързва с преглед или инспекция на войската. Според преданието, през тази врата Давид е излизал за да направи инспекция на войските си. В реда на Ерусалимските порти и значенията на имената им, портата…

Неемия, глава 7-и

Неемия, глава 7-и

Четиво с продължение…
ГРАДСКИТЕ ПОРТИ НА ЕРУСАЛИМ
Част 9

Портата Мифкад се е намирала в най-северната част на стената. На еврейски, думата „мифкад“ се свързва с преглед или инспекция на войската. Според преданието, през тази врата Давид е излизал за да направи инспекция на войските си.

В реда на Ерусалимските порти и значенията на имената им, портата Мифкад или инспекционната порта, е била след Източната порта, която ни говори за Второто пришествие на нашия Господ Исус Христос. От своя страна Портата Мифкад се отнася до Божието съдилище, след грабването на църквата, когато всеки християнин ще застане на преглед пред Христовият съд защото е писано: „Понеже ние всички ще застанем пред Божието съдилище.“ (Рим.14:10–12).

Всеки човек ще бъде съден „Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил в тялото, било добро или зло.“ (2 Кор.5:10) и ще бъде възнаграден „всеки според своя труд ще получи своята награда“ (1Кор.3:8). Всички наши дела ще бъдат изпробвани чрез огън, за да се определи тяхната стойност за Христос.

„На всеки работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита каква е работата на всеки. Този, на когото работата, която е градил, устои, ще получи награда. А този, на когото работата изгори, ще претърпи загуба; а сам той ще се избави, но тъй, както през огън.“ (1Кор.3:13–15).

С Порта Мифкад завършва описанието на възстановените порти на Ерусалимската стена, така както с Небесното съдилище ще завърши кръгът на спасителният Божествен план за човечеството, който започнал с Божият Агнец принесен за нашите грехове, символ на който е Овчата порта. Всичко което се случва в Божия план за спасение между тези две събития е като непоклатима крепостна стена, която ни предпазва от атаките врагът на нашите души.

В същото време, както портите на Ерусалим са били най-атакуваните места от противниците, така и основните Библейски постулати, изповеди и практики на вяра, са най-атакуваните места в нашия живот. И както Ерусалимските порти е трябвало да бъдат пазени от стражи, така и Библейската изповед и Библейските практики и опитности трябва да бъдат пазени, защитавани и отстоявани.

Очаквайте продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.