Папата и главния имам подписаха декларация за една световна религия

Папата и главния имам подписаха декларация за една световна религия

05.03.2019 0 By Evangelsko.info

В Близкия изток бе подписан исторически междуконфесен завет, а основните медии бяха почти напълно мълчаливи за него.

Шейх Ахмед ал-Таеб се счита за най-важния имам в сунитския ислям – той пристигна на церемонията по подписването в Абу Даби с папа Франциск хванати „ръка за ръка в символ на междурелигиозното братство“. Но това не беше само церемония за католици и мюсюлмани.

Според британски източник на новини, подписването на този договор е направено „пред глобална аудитория от религиозни лидери от християнството, исляма, юдаизма и други религии“.

С други думи, имало е съгласувани усилия, за да се гарантира, че всички религии на света са представени на тази среща.

Според официалния уебсайт на Ватикана, за подготовката на този документ е била необходима голяма подготовка. От Ватикана също така насърчават вярващите от всички религии „да се ръкуват, да се прегърнат, да се целунат и дори да се молят“ заедно.

В този документ се говори много и за мир, но това далеч не е всичко.

Отново и отново, думата „Бог“ се използва за едновременно идентифициране на Аллах и Бог на християнството. 

Ето пример за това: Ние, които вярваме в Бога, в срещата ни с Него и Неговото решение (на съда), въз основа на нашата религиозна и морална отговорност и чрез този Документ, призоваваме себе си, световните лидери, както и архитектите на международната политика, и световната икономика, да работим усилено за разпространяването на културата на толерантност и на живот в мир помежду ни. Също така искаме намеса възможно най-скоро, за да спре проливането на невинна кръв и да се сложи край на военните конфликти, упадъка в околната среда и моралния и културен упадък, който светът понастоящем преживява.

Също така документът също смело заявява, че „разнообразието от религии“, което виждаме в света, е „по Божия воля“.