Християнски евангелизатор, убит в Уганда

0
Християнски евангелизатор, убит в Уганда

Християнски евангелизатор, убит в Уганда

Християнски евангелизатор, който доведе няколко мюсюлмани към вярата в Христос, беше жестоко убит в източен район на Уганда. Източници казват, че Роналд Туиномугиша е получавал заплахи с текстови съобщения, преди да бъде намушкан до смърт на 30 март. Той беше само на 32 години. Роналд се премести в окръг Иганга през февруари 2022 г. и до следващата година доведе четирима мюсюлмани към Христос. Всички тези новопокръстени са избягали другаде, след като са получили заплахи от собствените си семейства.

„През март 2023 г. Туиномугиша дойде в офиса ми и съобщи за заплашителни съобщения от мюсюлмани“, – каза областният председател Гозан Вайсва пред Morning Star News. „Тяхното оплакване беше, че той обръща мюсюлманите към християнството.“

В нощта, когато той е бил убит, съседи видели мъже в ислямско облекло да влизат в дома на Роналд около 19:00 часа. На следващата сутрин съседи открили тялото му в локва кръв извън къщата му. Според един източник нападателите са оставили бележка, в която се казва: „Научихме какво учите и заблуждавате мюсюлманите и ги насочвате към погрешна религия от курса и пътя на Аллах.“ Местната угандийска полиция започна издирване четирима заподозрени.

МОЛИТВЕНИ НУЖДИ:

* Молим ви, молете се за онези, които скърбят за смъртта на Роналд Туиномугиша, и за църквата в района, където той активно е споделял eвангелието. Молете се за смелост, вярност и защита в лицето на насилствена опозиция.

* Молете се за онези бивши мюсюлмани, които Роналд е довел до вяра в Христос; че въпреки противопоставянето на собствените им семейства, те могат да продължат да растат във вярата и да намерят подкрепата на любящи християнски общности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.