Вашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан

Вашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан

13.05.2017 1 By Evangelsko.info

Брат Хасан Абдурахим Коди Таур и брат Абдулмонем Абдумаула бяха освободени от затвора в Картум днес. Двамата мъже бяха в затвора от както бяха арестувани с нашия брат от Чехия, Петр Язек, през декември 2015 г. През януари и двамата бяха осъдени на 11 години затвор, но сега получиха амнистия от президента.

Прославете Бога за тяхното освобождение и Му благодарете за всичко!

Петр, Хасан, Абдулмонем и още един, Коуа Шамаал Абазмам Кури, бяха всички обвинени в шпионаж, финансиране на бунтовнически групировки, „подбуждане на вражда между общностите“ и други. Сега и четиримата са свободни хора. На 2 янурари Коуа беше освободен, а Петр получи амнистия от президента през февруари.

  • Молете се Хасан и Абдулмонем да се аклиматизират отново към живота извън затвора.
  • Продължавайте да се молите за църквите в Судан, които са на фронтовата линия на гоненията – изправят се срещу заплахи от разрушение на църковните им сгради, постоянно са тормозени и дори задържани. Молете се да преживеят Божия мир и Неговата радост по нови начини.
  • Молете се въпреки гоненията нашите братя и сестри да продължават да свидетелстват на своите общности и Божието слово да покорява повече души в Судан.