Вашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан

1

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Брат Хасан Абдурахим Коди Таур и брат Абдулмонем Абдумаула бяха освободени от затвора в Картум днес. Двамата мъже бяха в затвора от както бяха арестувани с нашия брат от Чехия, Петр Язек, през декември 2015 г. През януари и двамата бяха осъдени на 11 години затвор, но сега получиха амнистия от президента.

Прославете Бога за тяхното освобождение и Му благодарете за всичко!

Петр, Хасан, Абдулмонем и още един, Коуа Шамаал Абазмам Кури, бяха всички обвинени в шпионаж, финансиране на бунтовнически групировки, „подбуждане на вражда между общностите“ и други. Сега и четиримата са свободни хора. На 2 янурари Коуа беше освободен, а Петр получи амнистия от президента през февруари.

  • Молете се Хасан и Абдулмонем да се аклиматизират отново към живота извън затвора.
  • Продължавайте да се молите за църквите в Судан, които са на фронтовата линия на гоненията – изправят се срещу заплахи от разрушение на църковните им сгради, постоянно са тормозени и дори задържани. Молете се да преживеят Божия мир и Неговата радост по нови начини.
  • Молете се въпреки гоненията нашите братя и сестри да продължават да свидетелстват на своите общности и Божието слово да покорява повече души в Судан.

 

1 thought on “Вашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.