Благодарим ви за молитвите през 2016

0

Не бихме могли да ви се отблагодарим от името на нашите гонени братя и сестри по целя свят за вярната подкрепа и молитва през тази година.

Молитвите ви са изключително важни, те са помощ и подкрепа за християните по света, които са подложени на гонения заради любовта си към Исус. Искрено вярваме, че без Бог не можем да направим нищо, и че за Него няма нищо невъзможно! На много места по земята все още е опасно да си християнин – от Сирия до Уганда, от Северна Корея до Нигерия. Въпреки това, въпреки цялата тъмнина, Божието царство расте.

За наша радост през януари иранските власти освободиха презвитер Саид Абедини, а през октомври – и презвитерБенам Ирани; нека продължаваме да се молим за тяхното изцеление. Да не забравяме и 90-те други християни от Иран, които все още са зад решетките, сред които е и Мариам Нагаш Заргаран, чиято присъда наскоро беше удължена. Молете се също така и за Ясер Мосибзадех, Сахеб Фадай и Мохамед Реза Омиди, които са осъдени да получат по 80 камшика, защото са пили вино на Господна вечеря. Обжалването на присъдата им е насрочено за февруари.

Също така имахме привилегията да подкрепим няколко наши братя и сестри от Китай, арестувани заради вярата си.Жанг Кай, адвокат защитник на човешките права, беше освободен през март, докато църковният водач презвитер Гу „Джоузеф“ Юезе е под „домашно наблюдение“ от освобождението си през април насам. Презвитер Янг Хуа, чието явяване в съда е насрочено за 26 декември, е в затвора вече повече от година заради подозрения в “разкриване на държавни тайни“. Съществуват опасения, че християнският адвокат Джянг Тянонг отново е върнат в затвора, след като беше изчезнал миналия месец. Изглежда е вероятно да му бъдат повдигнати криминални обвинения.

Да продължаваме да се молим за нашите братя и сестри в Пакистан – за тези, които бяха засегнати от атентата на Великден в парка в Лахор, и за Ася Биби, чието явяване пред последна инстанция беше отложено в последния момент. Освен това да благодарим на Бог за проблясъците на надежда – за новината, че обвиненията за богохулство срещу осемгодишно момче в Кета бяха свалени, и за срещата с Върховния комисариат на Пакистан в Лондон, на която представители на Releaseпредадоха петицията, призоваваща за отмяна на законите за богохулството в Пакистан.

Да не спираме да издигаме в молитва и четиримата мъже от Судан, които ще прекарат Рождество зад решетките – презвитер Хасан Абдурахим и Коуа Шамаал, Абдулмонем Абдумаула и чешкият гражданин Петр Яшек, които са съдени за тежки престъпления, сред които „шпионаж“. Тези наши скъпи братя знаят, че не са забравени, и че техните братя и сестри викат към Бога за тях, и това им дава надежда. Благодарим ви за подкрепата, която им оказвате; молим се да познаете Божия мир и търпение, и да пристъпвате към Него в молитва за гонените християни.

* Да издигаме гонените ни братя и сестри пред Исус, Принца на Мира, като Го молим да ги изпълва с радостта, мира и любовта Си, и да заявим, че управлението на света е на Неговото рамо (Исая 9:6).

* Молете се за тези, които ще прекарат Рождество зад решетките, и техните близки, които не могат да празнуват заедно с тях.

* Молете Бог да закриля вярващите, когато се събират на служби по Рождество. Молете се светлината на надеждата, отразявана от живота на християните, да привлече много други към Него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.