УГАНДА – Студентка християнка беше изнасилена и бита

0

В началото на този месец тийнейджърка от източна Уганда, чиито родители са станали християни, стана жертва на групово изнасилване и побой. Девет дни след нападението в обл. Букедеа, 19-годишната студентка все още се лекува в болница. Докато се връщала от колежа за обучение на учители, трима маскирани мъже я нападнали. Те заплашили да я убият, защото родителите й са напуснали исляма, след което я пребили до безсъзнание. Била е открита от минувачи на следващия ден. Нападението има някои тревожни прилики с груповото изнасилване на дъщерята на презвитер в предимно мюсюлманската обл. Будака в източна Уганда през април (съобщение от 17.04). Междувременно, също в Будака, майка на осем деца твърди, че е била принудена да се върне към исляма, след като сватовете й заплашили да я убият и да вземат децата й. Съпругът й я оставил преди десет години, защото станала християнка. За 36-годишната жена се твърди, че има духовни трудности и е поискала да се молим Бог да я възстанови в Христос.

  • Молете Бог да утеши и изцели студентката, която беше изнасилена и пребита. Молете се Бог да закриля нея и семейството й и да ги укрепи във вярата им.
  • Молете се жената в Будака, която е била принудена да се обърне към исляма, да преживее Божието обновление, закрила и присъствие. Молете Бог да закриля и нейните деца.
  • Да се молим нашите братя и сестри в Уганда напълно да уповават на Бог в условията на растящо преследване в някои области, особено срещу християни от мюсюлмански произход.

Новини: Местни източници сочат, че убийството на презвитер Синкиау Уонконфен, баща на шест деца от Лаос, може да не е по религиозни причини (съобщение от 18.09). Молете се за презвитер Хуанг Изи, който беше арестуван в провинция Жеджянг миналата седмица. Той беше освободен от затвора едва миналия месец, след като излежа едногодишна присъда (съобщение от 18.09). Презвитерът е задържан по неизвестни обвинения, а децата му са под „полицейски грижи”. Миналата година беше арестуван заради участието си в протестите срещу премахването на кръстове от църкви в окръг Пингян и беше разпитван 100 пъти. Въпреки това той благодари на Бога за „едногодишната почивка в затвора”, през която е довел мнозина до Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.