КИТАЙ – Травмиран вярващ адвокат се страхува да влезе в собствения си дом

0

Адвокатът от Пекин Ли Чунфу е „изтощен и състарен”, след като прекара повече от година зад решетките. Смята се, че е претърпял мъчения в ареста и изглежда е преживял сериозна травма. Жена му казва, че когато се е върнал у дома, се е боял да влезе в апартамента им.

Ли Чунфу е освободен под гаранция от затвора, но е излязъл от там съсипан. Молете се Бог да изцели Ли и да успокои жена му, и те напълно да се възстановят от това изпитание. Ли Чунфу беше арестуван през август 2015 г. по време на национална кампания срещу адвокатите защитници на човешките права и църковните водачи в цялата страна. Първоначално той беше държан изолиран в нелегален „черен затвор”. Неговият брат, Ли Хепинг, е бил задържан месец по-рано, а по-късно е обвинен в “подриване на държавната власт” и остава в затвора. След освобождението си Ли Чунфу е казал на жена си, че в затвора почти всеки ден са му били правени медицински прегледи и са му давали непознато лекарство, за което той се опасява, че може да е опасно за живота му. Ли е работил заедно с вярващия адвокат от Пекин Жанг Кай, който бе задържан по време на същата акция и беше освободен през март.

  • Молете се Нашият Всемогъщ Бог да утеши, изцели и възстанови Ли Чунфу, неговото тяло, душа и дух. Благодарете на Бог, че същият Свят Дух, който е върнал Христос към живот, работи и в тялото на Ли (Римляни 8:11).
  • Молете се Бог да дава смелост, търпение и благодат на жената на Ли, докато тя чака Той да изцели съпруга й. Молете се и за жената на брат му, Уанг Кяолинг, която също ще бъде загрижена за съпруга си, след като види как престоят в затвора се е отразил на Ли Чунфу.
  • Молете се за бързото освобождение на Ли Хепинг и всички други църковни водачи, адвокати и защитници на човешките права, арестувани по време на кампанията през 2015 г.

Новини: С тъга ви съобщаваме, че нашият брат, презвитер Гу “Джоузеф” Юезе от Жеджянг отново е бил арестуван и има сведения, че е обвинен във финансова злоупотреба. Бившият водач на най-голямата регистрирана църква в Китай беше под домашен арест от април насам; той беше задържан за два месеца за “незаконно присвояване”. Молете се всички обвинения да отпаднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.