ЛАОС – Презвитер беше убит, след като отказа да спре да проповядва

0

Молете се за семейството и приятелите на презвитер в северен Лаос, който беше намушкан смъртоносно, след като пренебрегна заповедта да спре да проповядва. Миналата седмица Синкиау Уонконфен, баща на шест деца, е бил нападнат от полицай, който отишъл в дома му в с. Наан, обл. Луанпрабан. Нападателят казал на презвитер Синкиау, че е член на тайната полиция и е дошъл да го убие. След това го намушкал и избягал. Местните християни смятат, че убийството е пряко следствие от отказа на презвитера да се подчини на заповедите на властите да спре да проповядва. Тези заповеди са се повтаряли няколко пъти от 2000 г. насам.

  • Помолете Бог да благослови и утеши съпругата на Синкиау и шестте му деца. Молете се Той да издигне нов водач на църквата им, която има 58 члена.
  • Благодарете на Бог за непоколебимата решителност на презвитер Синкиау, който въпреки силната опозиция е продължил да отстоява конституционните си религиозни права.
  • Молете се мощното свидетелство на презвитер Синкиау да накара мнозина други да последват Спасителя, за Когото той умря.

Новини: Продължавайте да се молите за нашия брат от Китай, защитникът на религиозните права Жанг Кай, който остава в ареста заради работата си с църкви в Жеджянг (съобщение от 03.09). На Жанг му е забранено да се вижда с адвокатите си от ареста му през август насам, а компютърът и телефонът му са били конфискувани. Властите в Уенжоу са казали на семейството му, че е заподозрян в „кражба, шпионаж, купуване и нелегално предоставяне на държавни тайни и информация на лица извън Китай”. Съществуват опасения, че Жанг е измъчван в затвора, за да изтръгнат самопризнание от него. Освен това има и опасения относно изчезването на презвитер Жанг Чонджу, презвитер от обл. Пингян, на 08.09. Местните християни смятат, че той е отвлечен от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.