Християни са подложени на нападения в СУДАН

9

Южен Судан спечели своята независимост със голяма изборна победа през месец януари. Въпреки това, се наблюдава все по-голямо безпокойство от възможността да избухне нова гражданска война, когато на 9 юли официално ще се осъществи разделянето на Южен и Северен Судан. Предимно арабския и мюсюлмански север и християнския юг водят битка за контрола на стратегически важната, но спорна гранична линия богата на петрол.

Щата Южен Кордофан е една от спорните гранични линии, и главният град Кадугли е почти сринат до основи. Християните там са превърнати в мишена за извършваното насилие и убийства. По информация на местен пастор, “Ситуацията в Планините Нуба е извън контрол, като почти всички сгради в града са разрушени, и всички църкви в Кадугли са изгорени или разграбени. Моята къща беше ограбена, като всичките ми вещи бяха взети. Продължете да се молите с нас за хуманитарните нужди на гражданите, които сега са под открито небе без каквито и да е основни човешки условия за живот.“

Моля молете се!
Експертите казват, че ситуацията лесно може да стане много по-лоша, преди да се подобри, и тези християни се нуждаят от нашите молитви. Да се молим Бог да спре враждата за да могат Севера и Юга да стигнат до мирно споразумение, което да стабилизира района и да се запази живота на хората. Да се молим за Божията закрила към тези, които са загубили своите домове, вещи и църкви.

“А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христа [Исуса], ще ви усъвършенствува, утвърди, укрепи [и направи непоколебими], след като пострадате малко.“ (1 Петър 5:10)

9 thoughts on “Християни са подложени на нападения в СУДАН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.