Законът за социалните услуги влезе в сила от 1 юли

Законът за социалните услуги влезе в сила от 1 юли

01.07.2020 0 By Evangelsko.info

Законът за социалните услуги ще влезе в сила от 1 юли – това обяви по време на парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, съобщи БНР.

Сачева заяви, че ще бъдат разработени и подзаконовите нормативни документи: устройствен правилник; наредба за заплащането на труда и наредбата за качество.

Говорим за 36 000 души, които в момента ползват социални услуги и отговорността, която Министерството на труда и социалната политика носи, е, те да не останат в ситуация на правен вакуум и да организираме за тях необходимото високо качество на социалните услуги, коментира още социалният министър.

News.bg припомня, че преди два дни родители се събраха на протест в София и обявиха социалния закон за фашистки.

Като някой от протестиращите заявиха, че Законът е „доста скандален“ и с него се приватизира социалния сектор в България.

Същевременно в същия ден Кабинетът защити закона за социалните услуги в КС.

Припомняме още, че на 5 март стана ясно, че БСП дава закона за социалните услуги в Коституционния съд.

През декември миналата година Законът за социалните услуги беше отложен с 6 месеца.

Представители на „БРЦК – Разбунена София“ обаче настояха за пълна отмяна на спорния закон.

Това се случи въпреки уверенията на социалния министър Деница Сачева , че Законът за социалните услуги не се отнася до семействата и семейните отношения и няма разумно основание да се водят протести именно с искане за отмяна на това антисемейно законодателство.