УГАНДА – Християнин бе убит при нападение с мечове

0

Молете се за семейството и приятелите на един наш брат от източна Уганда, който бе жестоко убит. Изглежда е станал мишена заради работата си с деца.

43-годишният Патрик Оджанголе се е грижел за младежи, чиито семейства са се отрекли от тях, защото са напуснали исляма. В сряда, докато се връщал с колело в Кашебай, след посещение при роднините си в Палиса. той бил нападнат от засада и убит. Негов приятел, който е пътувал заедно с него, разказва, че са ги спрели две седящи край пътя жени, носещи бурки. След това се появили трима мъже и жените извадили мечове, които криели под дрехите си. Един от мъжете напомнил на Патрик, че са му казвали да спре християнските си дейности, и го обвинил, че „обръща децата ни към своята религия”.

Обезобразеното тяло на Патрик е намерено на следващия ден в близкото блато. Приятелят му е успял да избяга. Патрик е бил член на една местна църква и е имал пет деца. Освен това се е занимавал със земеделие и е изхранвал още десет деца от местността, низвергнати от мюсюлманските си семейства. Има информация, че жителите на Кашебай са изключително уплашени.

  • Молете се Бог да утеши вдовицата на Патрик и петте им деца, най-малкото от които е на 7, а най-голямото – на 16 години. Молете се те да намерят подслон и покой под сянката на Всемогъщия (Псалом 91:1), и се молете Бог да продължи да промисля за децата от местността, за които се е грижел Патрик.
  • Mолете Бог да укрепи вярата на Своя народ в източна Уганда, където няколко християни с мюсюлманско минало наскоро са били убити или нападнати.
  • Mолете се властите в източна Уганда да положат повече усилия, за да защитят християните и да отстоят правата им в страната, чието население е предимно християнско.

Новини: Молете се за нашия брат Жанг Кай, адвокат от Пекин, и неговия асистент Лю Пенг, които излежават 6-месечна извънсъдебна присъда заради връзката си с гонени църкви в Жеджянг (съобщение от 18.09). Бюрото за обществена сигурност (БОС) на Уенжу е публикувало обявление, че Жанг и Лю са уволнили собствените си адвокати, Жанг Ли и Ли Байгуанг. След това юридическият екип на арестантите е получил ксерокопирани документи за освобождение от длъжност, с пръстовите отпечатъци на клиентите им до имената им. Съществуват опасения, че или документите са фалшифицирани, или Жанг и Лю са били принудени да се съгласят с издаването им. Жанг Ли и Ли Байгуанг са призовали правителството да предприеме действия срещу БОС на Уенжу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.