УГАНДА – Християнин бе убит при нападение с мечове

Молете се за семейството и приятелите на един наш брат от източна Уганда, който бе жестоко убит. Изглежда е станал мишена заради работата си с деца.

43-годишният Патрик Оджанголе се е грижел за младежи, чиито семейства са се отрекли от тях, защото са напуснали исляма. В сряда, докато се връщал с колело в Кашебай, след посещение при роднините си в Палиса. той бил нападнат от засада и убит. Негов приятел, който е пътувал заедно с него, разказва, че са ги спрели две седящи край пътя жени, носещи бурки. След това се появили трима мъже и жените извадили мечове, които криели под дрехите си. Един от мъжете напомнил на Патрик, че са му казвали да спре християнските си дейности, и го обвинил, че „обръща децата ни към своята религия”.

Обезобразеното тяло на Патрик е намерено на следващия ден в близкото блато. Приятелят му е успял да избяга. Патрик е бил член на една местна църква и е имал пет деца. Освен това се е занимавал със земеделие и е изхранвал още десет деца от местността, низвергнати от мюсюлманските си семейства. Има информация, че жителите на Кашебай са изключително уплашени.

  • Молете се Бог да утеши вдовицата на Патрик и петте им деца, най-малкото от които е на 7, а най-голямото – на 16 години. Молете се те да намерят подслон и покой под сянката на Всемогъщия (Псалом 91:1), и се молете Бог да продължи да промисля за децата от местността, за които се е грижел Патрик.
  • Mолете Бог да укрепи вярата на Своя народ в източна Уганда, където няколко християни с мюсюлманско минало наскоро са били убити или нападнати.
  • Mолете се властите в източна Уганда да положат повече усилия, за да защитят християните и да отстоят правата им в страната, чието население е предимно християнско.

Новини: Молете се за нашия брат Жанг Кай, адвокат от Пекин, и неговия асистент Лю Пенг, които излежават 6-месечна извънсъдебна присъда заради връзката си с гонени църкви в Жеджянг (съобщение от 18.09). Бюрото за обществена сигурност (БОС) на Уенжу е публикувало обявление, че Жанг и Лю са уволнили собствените си адвокати, Жанг Ли и Ли Байгуанг. След това юридическият екип на арестантите е получил ксерокопирани документи за освобождение от длъжност, с пръстовите отпечатъци на клиентите им до имената им. Съществуват опасения, че или документите са фалшифицирани, или Жанг и Лю са били принудени да се съгласят с издаването им. Жанг Ли и Ли Байгуанг са призовали правителството да предприеме действия срещу БОС на Уенжу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.