УГАНДА – Децата на християнин са отвлечени

0

Молете се за три деца от Уганда, които бяха отвлечени, след като техният баща се обърна към Христос.

Нашият брат Мадeнго Бадир разказва, че не е спал от миналата сряда, когато децата му (на възраст 5, 7 и 10 години), бяха отвлечени от дома си в Кабуна, източна Уганда. Маденго твърди, че похитителите се опитват да го принудят да се обърне към исляма. „Вярвам, че Бог ще отговори на молитвите ни и ще върне обратно трите ми деца, тъй като моята единствена надежда е в Исус”, заявява той.

Междувременно на около 20 км от там, в Комодо, семейство и приятели скърбят заради смъртта на християнин полицай на имеИсмаил Колуба, който миналия вторник е бил застрелян. Изглежда той също е станал мишена, след като е напуснал исляма, за да последва Исус.
Заподозрени екстремисти са нападнали Исмаил от засада, след като са го привикали под претекст, че го викат да разреши „местен спор за земя“. Когато Исмаил пристигнал на уреченото място, нямало никакъв такъв спор – само група екстремисти, които го убили.

* Молете се заедно с Маденго трите му деца скоро да се върнат невредими у дома.
* Молете се Бог да утеши и да се погрижи за семейството на Исмаил.
* Молете се за нашите братя и сестри, живеещи в Комодо и други области в източна Уганда, населени предимно с мюсюлмани. Молете се те да останат устоят и да не пристъпят към отмъщение.
* Молете се светлината на Исус да остане силна в тази предимно християнска нация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.