Когато срещнем опозиция

0

"Господи, защо си постъпил зле с тия хора? Защо си ме изратил?" (Изход 5:22).

 

Моисей знаеше, че няма да е лесно. Но мисля, че той беше малко шокиран от това, че фараонът не реагира. Въпреки многото чудеса, които Бог направи …

Когато срещнем опозиция

Когато срещнем опозиция

Когато срещнем опозиция
"Господи, защо си постъпил зле с тия хора? Защо си ме изратил?" (Изход 5:22).

 

Моисей знаеше, че няма да е лесно. Но мисля, че той беше малко шокиран от това, че фараонът не реагира. Въпреки многото чудеса, които Бог направи чрез Мойсей, сърцето на фараона остана твърдо.

 

И така, какво направи Мойсей? Разочарован и останал без илюзии, той призова Господа. Мойсей се обърна към Бога с думите: „Господи, защо си докарал неприятности на този народ? Защо ме изпрати? Защото откакто дойдох при фараона да говоря в Твое име, той е сторил зло на този народ; Ти изобщо си освободил Своя народ ”(Изход 5:22–23, парафразиран превод).

 

Това е доста откровена молитва. Между другото, няма нищо лошо в това да се оплаквате или да сте разочаровани в молитвите си, стига да викате към Бога, а не срещу Него. Добре е да кажете: „Господи, не разбирам това. Не знам защо си позволил това да ми се случи." Точно това направи Мойсей.

 

Моисей откри за себе си, че да бъдеш човек по Божията воля не означава, че ще няма да срещаш противопоставяне.

 

Понякога си мислим, че след като отдадем живота си на Христос и изберем да Го последваме, ще имаме зелени светлини и безпроблемно плаване. Вместо това се оказваме изправени пред опозиция. Изпитваме отблъскване и конфронтация от неочаквани места. Може да е от нашите семейства, от нашите приятели и със сигурност от невярващи хора около нас.

 

Това се нарича духовна война. Осъзнаваме, че обръщането ни към Христос превръща сърцата ни в бойно поле. В момента, в който станете християнин, влизате в духовна битка. Или ще изберете да се биете и да спечелите, или ще изберете да не се биете и в крайна сметка да загубите. Или ще спечелите позиции в тази битка, или ще загубите позиции. Няма други опции.

 

Така че, когато се сблъскате с опозиция, това не означава, че допускате грешки. Вероятно това означава, че постъпвате правилно.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.