УГАНДА – Дъщеря на презвитер стана жертва на групово изнасилване, за да „накажат баща й”

0

Дъщеря на презвитер бе сериозно ранена и травматизирана, след като петима мъже я изнасилиха – както се твърди, защото баща й отказал да затвори църквата си. 17-годишното момиче беше нападнато, докато отиваше от дома си към църквата в област Будака в източна Уганда. Нападателите избягаха, когато другите членове на църквата пристигнаха за молитвено бдение. Съобщава се, че преди това мъжете са заплашили презвитера и са му наредили да спре да провежда християнски събирания. Те казали на дъщеря му, че я наказват заради отказа на баща й да отстъпи. В област Будака преобладават мюсюлманите, въпреки че 85 % от населението на Уганда е християнско. Имало е и други случаи на гонения над християни в областта – през февруари миналата година една църква беше изгорена.

  1. Молете се за нашата сестра в Христос, която е претърпяла това брутално нападение. Молете Бог да я утеши, укрепи и изцели и за това тя и семейството й да познаят Божия мир в този тежък момент.
  2. Молете се отговорните за нападението да бъдат изправени пред съда.
  3. Молете се Бог да закриля християните в Будака и те да продължават да споделят Неговото Слово в църквите и училищата в района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.