Още арестувани църковни водачи в Судан

19

Ще продължите ли да хвалите Бога, ако сте изправени пред опасност от затвор? Това е предизвикателството, пред което са изправени редовно християнските водачи в Судан.

В неделя полицията е арестувала петима презвитери на Суданската църква на Христос (SCOC), след като отказали да се подчинят на директна заповед за прекратяване на събиранията.

Полицаи пристигнали в църквата „SCOC-Harat“ в района на Хай Ал Таура, западно от Омдурман, и заповядали на християните да прекратят събирането. Омдурман се намира отвъд Нил срещу Хартум. Когато църковните ръководители отказали, полицията ги арестувала, предават източници от „Морнинг стар нюз“.

Наш източник ни информира, че са били обвинени в смущаващи обществеността дейности, преди да бъдат освободени, въпреки че първоначално полицията заплашила, че няма да бъдат пуснати.
Молим ви, молете се за задържаните – презвитерите Аюб Тилиан, Али Хааким Ал Аам и Амбратор Хамад и двамата благовестители Хабил Ибрахим и възрастния Абдул Баги Туту, член на църквата.
Тормозът дошъл, след като полицията в Судан задържала и разпитала друг църковен водач в Омдурман миналия месец, а през август били арестувани, разпитвани и след това освободени под гаранция седем други презвитери. Правителството на Судан засилва натиска върху християните, опитвайки се да поеме ръководството на SCOC.

* Молим ви, молете се всички, които са били арестувани в неделя и през предходните седмици, да останат силни във вярата си и да не се поддават на заплахи.
* Молете се Бог да даде мъдрост на ръководителите на тази църква и всички други в Судан да познаят Божия мир и защита.
* Благодарете на Бог за смелостта и свидетелството на християните в Судан и се молете да бъдат насърчени да споделят евангелието все повече и повече.

19 thoughts on “Още арестувани църковни водачи в Судан

  1. Татко небесни пази децата Си в името на Твоя прекрасен Син Исус ,снабди ги с всичко от което се нуждаят дай им вяра и сила да устоят докрай в делото на благовестието.Триумфирай Господи.Амин

  2. Милост Боже за нащите братя .моляте в Името на Господ Исус Христос

  3. НАКА БОГ ИСУС ХРИСТОС И ПРЕ СВЕТА ВЛАДИЧИЦА ДЕВА МАРИЯ БОГОРОДИЦА, ДА БДЯТ НАД ТЯХ. АМИН, АМИН, АМИН!!!

  4. Боже ,моля ,Те спаси децата Си !Моля Те , дай им мъдрост и ги изпълни с Твоята Сила !Дай им съвършения изходен път .Нека Твоята Десница да бъде върху тях ! Амин .Алелуя !Благодаря Ти ,Татко !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.