УГАНДА – Убит презвитер, петима християни умъртвени чрез отрова

0

Миналата сряда презвитер Бонго Мартин беше убит, когато той и други членове на църквата му са се противопоставиха на опитите на местни мюсюлмани да изземат земите им в местността Намудумба.

32-годишният църковен водач е бил нападнат с меч, докато протестирал срещу сложената около част от църковната земя ограда в село Нансололо. По-рано местни мюсюлмани са казали на членове на събранието, че не са доволни от близостта на църквата им до тяхната джамия.
Междувременно в Качомо, предимно мюсюлманско село в областта Будака, след събиране за изучаване на Библията петима християни починаха, защото в храната им бяха сложени пестициди. Водачът на изучаването и домакин на събирането, Хаджии Сюлейман Саджаби, е в кома. Четирима от убитите са негови роднини, а петата е бременна жена. Хаджии е бил порицан от местен имам, защото е разпространявал Библии.

* Молете се за съпругата на пастор Бонго и двете му деца, както и за неговото събрание. Молете се те да останат твърди във вярата.
* Молете се за пълното възстановяване на Хаджии. Молете се Бог да закриля и води както него, така и останалите членове на неговата група за библейско изучаване.
* Молете се християните в източна Уганда, които все повече се превръщат в мишена на нападения, да придобият мъдрост.

Новини: Радваме се да ви уведомим, че 25-има асирийски християни от отвлечените през февруари в областта Хасака в Сирия бяха освободени. 16-те деца и техните майки пристигнаха в християнския град Тал Тамр на Рождество. През февруари близо 220 асирийци бяха отвлечени от няколко села по поречието на река Хабур (съобщение от 18.08). Асирийската мрежа за правата на човека заявява, че общият брой на освободените възлиза на 148 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.