Молитвен бюлетин за гонените християни

0
Молитвен бюлетин за гонените християни

Молитвен бюлетин за гонените християни

Спешна молба от Нигерия

Партньор на Релийз Интернешънъл в Нигерия изпрати съобщение с молба за спешна молитва за тази страна и особено уязвимите християнски общности, които наскоро бяха нападнати.

„Молим ви, молете се за нашата страна Нигерия и [по-специално] за щата Плато, както и някои части от щата Бенуе, където фуланските бойци напоследък се борят срещу [християнските] общности“, каза той.

„Много са регистрирани мъртви и много други са разселени. В района на Мангу в щата Плато правителството на щата е наложило полицейски час.“

Той добави, че федералното правителство е разположило армия в тези общности, за да се опита да възстанови мира.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Благодарете на Бога, че съпругата и синът на покойния китайски християнски адвокат д-р Ли Байгуанг успяха да пристигнат безопасно в САЩ.

Д-р Ли, който защитаваше религиозната свобода и човешките права на обикновените граждани, почина на 49-годишна възраст при подозрителни обстоятелства в Китай през 2018 г.

Съпругата и синът му Ханмей „Хана“ Сю и Кингсин „Чистото сърце“ Ли в момента търсят убежище, според нашите партньори ChinaAid и Voice of the Martyrs Korea.

„След внезапната смърт на д-р Ли в началото на 2018 г. съпругата му е строго контролирана и наблюдавана без възможност за свободно придвижване от агенти, уредени от Комунистическата партия на Китай, за да й попречат да има контакт с когото и да било в чужбина“, каза Боб Фу, ръководител на ChinaAid.

ChinaAid също съобщава, че няколко лидери на църквата “Златен светилник” в Линфен, които са били лъжливо обвинени в измама, ще бъдат изправени пред съда на 21 август.

Китайските власти използваха динамит и тежки машини, за да разрушат сградата на църквата през 2018 г.

Тази вярна домашна църква твърдо отказва да се присъедини към одобрената от правителството църква и в резултат на това събранието е изправено пред интензивно преследване.

Пастор Уан Сяогуанг и съпругата му пастор Ян Ронгли (вижте прикачената снимката) са задържани повече от две години. Твърди се, че са със слабо здраве, но все още се молят един за друг в затвора и много си липсват.

МОЛИТВА И БЛАГОДАРНОСТ:

* Молете се за край на насилието в северна и централна Нигерия, особено в щатите Плато и Бенуе

* Помолете Бог да утеши всички опечалени, ранени или разселени от последните нападения и се молете военните да бъдат ефективни в спирането на по-нататъшното насилие

* Благодарете на Бога, че семейството на д-р Ли успя да пристигне безопасно в САЩ. Молете се да им бъде дадено убежище

* Благодарете на Бог за църквата „Златен светилник“ и вярата на лидерите Уан Сяогуанг и Ян Ронгли. Молете се за възстановяване на здравето им и справедливостта да възтържествува на процеса им през август

* Молете се за оправдаването и освобождаването на много други задържани вярващи в Китай

(Източници: ChinaAid; партньор на Release International партньор; Voice of the Martyrs Korea)

 

Wang and Yang.jpg
Attachments:
Wang and Yang.jpg 13.7 KB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.