Световна среща за преследваните християни във Вашингтон

0

Стотици християни и жертви на преследване от цял ​​свят ще се съберат този месец във Вашингтон на Световна среща на върха за защита на преследваните християни, организирана от Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). Целта е да се привлекат хора от други църкви и деноминации на християнската вяра, „за да се молят за нашите братя и сестри в Христос и да получат информация от първа ръка за страданията по света“, съобщава BGEA.

Асоциацията твърди, че в нашето съвремие никога не е било по-опасно да бъдеш християнин. „Ние като християни трябва да се събудим. Ако не го направим сега, ще бъде твърде късно“, предупреждава Франклин Греъм. „Яростното преследване на християните е във възход. Христовите последователи в Африка, Близкия изток и другаде по света са измъчвани, убивани и прогонвани от домовете им – само защото следват Исус“, казва Греъм и добавя: „Това е варварско, това е зло и е време да станем и да направим нещо“.

От детските си години, когато е пътувал със своите родители, досега той е имал повече от 60 посещения в Близкия изток. Виждал е как християни са атакувани, убивани, ден след ден. „Християните са подложени на атаки, не само в Близкия изток, но и по света“, казва той. „Дори и хората, с които разговарям, които не са християни, признават това и казват, че промените, които виждат в света, не са добри и са много тревожни“.

„Радикалният ислям набира скорост в голяма част от света. Много от нашите политици изглеждат по-загрижени за намирането на своя собствен път и напредването в своя дневен ред, отколкото да правят това, което е правилно за хората. Ставаме нефункционални.“

„Божието Слово говори за народите на земята, които са в „мъка и объркване“. Има само Един, който има отговорите, и това е Господ Исус Христос. Като индивиди и като народи, ние трябва да погледнем към Него за мъдрост и помощ. Той е отговорът, сега и във вечността“, казва още Греъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.