Някога мислели ли сте, че притежаването на християнски книги може да ви превърне в „екстремист“?

Някога мислели ли сте, че притежаването на християнски книги може да ви превърне в „екстремист“?

Християнските книги могат да бъдат голямо насърчение за нас, а ние ги приемаме за даденост, защото можем да ги купим свободно. Но какво ще стане, ако се превърнат в причината да ни гонят? Ами ако пеем „Напред, християнски войници“ и ни накажат за предателство?

Брат Бакхром е зад решетките днес, защото тайната полиция откри песнарки и християнска литература при влизане с взлом в църковната им сграда в Таджикистан миналия месец. Те твърдят, че тези книги са „екстремистки“ и принадлежат на презвитера на църквата.
Молим ви, молете се за брат Бакхром, докато чака да чуе дали таджикската полиция ще наложи наказателни обвинения, свързани с „екстремизма“.

Бакхром Колматов ръководи протестантската църква Sunmin Sunbogym в Ходжент, столицата на региона на Согд в северната част на страната. Полицията нахлува в други събрания в Согд, които са били част от една и съща църква от началото на февруари. Длъжностни лица затвориха църковна сграда в град Конибодом през март, след като разпитваха, уплашиха и биха членове на църквата. Някои християни в Конибодом също така загубиха работата си, след като тайната полиция наложи на работодателите да ги уволнят.

Таджикските служители често използват наказателни обвинения, свързани с екстремизъм, за да преследват онези, които се покланят извън религиозните общности, одобрени от държавата. Междувременно служители в Душанбе са затворили две детски градини. Едната била затворена, защото християни протестанти работели там, а другата – защото служителите намерили книги с рождествени песни.

* Молете се, пастор Баххром да бъде освободен незабавно. Помолете Бог да защити него и неговата конгрегация, както и другите общества, свързани с тях.
* Молете се за християните в региона на Согд и в цял Таджикистан. Молете се да се укрепят със силата от Бога и да Го потърсят за мъдрост и напътствие.
* Молете се Бог да докосне сърцата на членовете на тайната полиция, участвала в нападенията над църквите в Согд. Молете се Бог да им говори чрез Своя народ и техните свидетелства.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, помолете се за нашия китайски брат, адвокат Ли Хепинг, който току-що бе осъден за „подривна дейност срещу държавната власт“ почти две години след задържането му. Съдът, заседаващ на 28 април, го осъди на три години затвор с четиригодишно лишаване на права. Наши сътрудници съобщават, че очакват Ли да бъде освободен и да му бъде позволено да остане вкъщи, но заявиха, че може да се сблъска с години на наблюдение и заплахи за връщане в затвора. Съпругата му, Уанг Чиолинг, смята, че служителите се опитали да я примамят в Тиенджин, за да „я съберат със съпруга и“ и да я арестуват. Подозирайки заговор, тя отказала да пътува. Ли остава в затвора. Молете се тази двойка да се събере скоро у дома. Продължете да молите Бог да излекува брата на Ли, Ли Чунфу, който е претърпял душевни травми след повече от година в затвора.

1 thought on “Някога мислели ли сте, че притежаването на християнски книги може да ви превърне в „екстремист“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.