СУДАН – Обвинените християни се готвят за разглеждане на делото

0

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Делото срещу тримата судански християни и вярващият от Чехия продължава този понеделник, когато им предстои отново да се явят в съда в Хартум.

Молете се Божият мир да бъде над нашите братя, презвитерите Хасан Абдурахим и Коуа Шамаал, Абдулмонем Абдумаула и Петр Яшек. Суданските власти обвиниха четиримата в това, че са финансирали бунтовнически движения в области като Дарфур и Южен Кордофан. Две от обвиненията са „водене на война срещу държавата“ и шпионаж – престъпления, които могат да им донесат смъртна присъда. Четиримата мъже могат да бъдат посещавани от близките си и адвокатите си, но на Петр Яшек е отказана консулска помощ.

  • Молете се тези наши братя да познаят Божията сила и утеха, и за това да има справедлив съдебен процес без повече отлагане.
  • Молете се съдиите, назначени по делото, да отстояват правдата и да не се подвеждат по антихристиянската политика, и обвинените скоро да бъдат освободени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.