ПАКИСТАН – Християните в Пунджаб бягат след обвинения за богохулство

0

Молете се за нашите братя и сестри в село Чак, обл. Пунджаб (Пакистан). Те живеят в постоянен страх, след като местните християни обвиниха християнин в богохулство.

Kолегите на Имран Масих в здравния център, където той работеше като чистач, твърдят, че е гледал противоречив проповедник в ютуб на мобилния си телефон. Приятели на Имран казват, че е неграмотен и не би могъл да работи с браузъра на телефона си.

Гневни мюсюлмани са се консултирали с ислямски изследователи в гр. Саргода, които подадоха фатуа (ислямски указ) срещу Имран. Когато един местен бизнесмен обяви награда за главата му, той избяга от Чак. Тогава мюсюлманите обявиха бойкот на живеещите в селото 45 християнски семейства, като отказват да купуват от тях и да им продават, и заплашват да нападнат домовете и църквите им.

Миналия петък голяма група се беше събрала пред джамията, явно готвеща се да нападне християните. Полицията разпръсна тълпата, но положението остава напрегнато. До миналата неделя три четвърти от християнските семейства са избягали от селото. Тези, които са останали, вече нямат храна. Партньори на Release подкрепят християните в Чак и са призовали полицията да засили сигурността и да ги защити.

  • Молете се Имран и другите християни от Чак да намерят покой под сянката на Всемогъщия (Пс. 91:1)
  • Молете се мюсюлманите в Чак да отстояват верската търпимост и да се противопоставят на екстремизма.
  • Молете Бог да укрепи вярващите в Пакистан; макар и да са „угнетявани отвсякъде“, молете се да не бъдат съкрушени или отчаяни (2 Кор. 4:8).

Новини: Продължавайте да се молите за опечалените семейства и оцелелите при великденския атентат в парка „Гулшан и Икбал“ в Лахор(съобщение от 29.03). Партньорите на Release в Пакистан продължават да посещават ранените в болницата. Сред посетените миналата седмица е 18-годишният Ирфан, който се бори за живота си след две операции; големият му брат Шарун е бил убит при нападението. Молете се Бог да спаси Ирфан и да утеши баща му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.