Ще помогнеш ли на християните, които са били принудени да избягат от домовете си?

0
Ще помогнеш ли на християните, които са били принудени да избягат от домовете си?

Ще помогнеш ли на християните, които са били принудени да избягат от домовете си?

Ще помогнеш ли на християните, които са били принудени да избягат от домовете си?

Всеки ден стотици, дори хиляди християни бягат от домовете си в Иран, Ирак, Сирия, Нигерия и на други места. Много от тях бягат от все по-големи гонения и търсят убежище в съседни страни като Ливан, Кюрдистан и Турция.
В риск от насилие, глад, болест и депресия, те се нуждаят от вашата помощ.
Реза и Сахар рискуваха живота си, докато бягаха от Иран в съседна Турция.
Реза беше отдал сърцето си на Исус преди около десет години. Той ръководеше домашна църква в Иран и често беше заплашван от правителствени служители да спрат да следват Исус. С течение на времето заплахите за живота на Реза се увелиха и той беше арестуван и беше прекарал шест месеца в затвора.
По Божията благодат Реза, съпругата му Сахар и малкият им син успяха да избягат от Иран в Турция. Откъсването от дома им, тяхната църква и цялото им семейство беше най-болезненото решение, което някога са вземали.
Пътуването им беше коварно. Те бяха принудени да оставят всичко зад себе си. А, животът им като бежанци в Турция не е бил лесен до сега.
След няколко месеца в изгнание Сахар роди момиченце, което има здравословни проблеми и се нуждаеше от критични грижи. На всичкото отгоре, Сахар също се нуждаеше от помощ, защото се бореше с депресия, която започна, когато Реза беше хвърлен в затвора в Иран.
Медицинските и ежедневни разходи в Турция са непосилни за хилядите преследвани християни като Реза и Сахар, които се борят да свържат двата края.
С риск от насилие, глад, болест и депресия те се нуждаят от вашата помощ и вашите молитви, за да се почувстват в безопасност вместо да се чувстват изкоренени и сами.

Вашият подарък от 25 британски лири може да даде възможност на нашите партньори в Турция, Ливан, Нигерия и други, да помогнат на християни, които са избягали от домовете си поради засилени гонения.
Благодарение на вашата предишна щедрост, нашите партньори в Турция помогнаха на Реза и Сахар, като им предоставиха пасторална подкрепа за психичното здраве на Сахар, както и практическа помощ като адаптирано мляко, дрехи, пелени и т.н.
Също така, те ги свързаха с местна църква и предоставиха лаптоп на Реза, за да може той да се свърже със своите приятели християни в Иран. Днес Реза изучава Библията с тях онлайн и ги напътства. Той също така се свързва със студенти от Библийския колеж от Иран и ги насърчава да продължат обучението си.
Това е само една история за това как Релийз Интернешънъл и техните сътрудници са помагнали на християните, които са избягали от домовете си към безопастни места.
Ще помогнете ли на християни като Реза и Сахар да възстановят живота си, като дарите днес на Релийз Интернешънъл?

Какво може да направи вашата щедрост:
25 британски лири биха могли да осигурят пакет за облекчение с храна и тоалетни принадлежности на християнски семейства, прогонени от дома им в Нигерия.
50 британски лири биха могли да помогнат на жертви на насилие да започнат своето лечебно пътуване, като осигури настаняването им в клиника за лечение на травми.
100 британски лири биха могли да осигурят на ирански църковни водачи и семействата им издръжка за цяла седмица, за да оцелеят и да продължат ценното си служение.
250 британски лири биха могли да осигурят професионални обучения за християните, останали без дом, за да получат уменията, нужни им да поддържат семействата си.

Молим Ви дарете сега:
https://cafdonate.cafonline.org/12123#!/DonationDetails

Вашият подарък ще помогне значително на християнски бежанеци да намерят безопасност, надежда и радост в следването на Христос на място, далеч от дома.
Благодарен съм за щедростта ви към нашите братя и сестри в нужда. Моля, помнете ги и в молитвите си.

Ваш в Христовата служба,
Пол Робинсън, Главен изпълнителен директор
Release International

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.