Шри Ланка – Презвитер под натиск

0

Молим ви, молете се за презвитер в област Калутара в Шри Ланка, чийто дом е бил нападнат два пъти в рамките на два дни. Нашият брат получил писмо от местен управител, в което се посочва, че неговото религиозна дейност не е била регистрирана и поради това тя не може да продължи, освен ако не се регистрира в съответствие с Циркулярно писмо 2008*, издаден от Правителството на Буда Сасана и религиозните служби. Малко по-късно, в събота и понеделник, неговият дом бил замерен с камъни. Презвитерът, който през последните 17 години е провеждал християнски събирания в района, е подал оплакване в полицията.

Циркулярно писмо 2008 изисква всички новопостроени религиозни места за поклонение да бъдат регистрирани. За това циркулярно писмо обаче няма основание в законодателството на Шри Ланка. Съгласно законодателството на Шри Ланка няма законово изискване за регистриране на местата за поклонение в държавата.

  • Молете се за защита на този презвитер и неговата църква.
  • Молете се църковните водачи в селските райони на Шри Ланка да не бъдат уплашени от длъжностните лица, които използват циркулярно писмо от 2008 г.
  • Молете се нашата петиция до правителството на Шри Ланка, която призовава за отмяната на Циркулярното писмо от 2008 г., да успее.

ПРЕДПРИЕМЕТЕ ДЕЙСТВИЕ: Подпишете тази петиция за анулиране на Циркулярно писмо 2008.
http://lovekillshate.org/sri-lanka-petition/

„ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ОГРОМНА ПРОСТИТЕЛНОСТ“

Благодарим ви, че се молите за нашите братя и сестри в Египет след бомбардировките над двете църкви по време на Цветница. Гледайте този невероятен отговор на атаките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.