Подтиснатите църкви реагират на удара, причинен от коронавируса

3
Подтиснатите църкви реагират на удара, причинен от коронавируса

Подтиснатите църкви реагират на удара, причинен от коронавируса

Подтиснатите църкви реагират на удара, причинен от коронавируса

Евангелието продължава да дава плод в страни, които са срещу посланието на
християнството, въпреки налагането на още повече ограничения заради избухването на пандемията на коронавируса.В  Китай, където пандемията започна, властите в провинция Шандонг са забранили онлайн проповядването и “групи, които се срещат без разрешение”, но с нарастването на забраните свързани с активността на църквите заради вируса, много хора се обръщат към пряко предаване по интернет.
Въпреки това, в Буркина Фасо, християните са под огромно напрежение след като е било потвърдено, че известна християнска двойка са първия случай на регистрирани заразени от коронавируса в страната.
Съобщено е, че пасторът Мамадоу Карамбири и неговата съпруга са били заразени на интернационална християнска конференция във Франция, където той е бил главният говорител. Когато са били тествани за вируса във Франция, резултатът е бил негативен, но седмица след завръщането им у дома и двамата са се разболели. Според сътрудници на „Рилийз Интернешънъл“, резултатът е, че някои хора са започнали да обвиняват християните за внасянето на вируса в страната.
Междувременно, сътрудниците на организацията, които са в Северна Корея са получили трогателно признание от човек, на когото са дали Библията в дигитален формат. Той казва, че вируса се разпространява бързо на места като Пхенян и Синъйчжу. „Мисля, че всички ние ще умрем от глад или ще се заразим. И двете са смъртоносни и носят отчаяние, но след като познах Него, страхът ми изчезна. Благодаря.“

* Молете се за непоклатима вяра за наш
ето християнско семейство на места, където коронавируса причинява страх и гонения.* Молете се за безпроблемно възстановяване на брат Мамадоу и съпругата муХортенсе, в Буркина Фасо помолете Бог да предпази тях и другите християни.
* Молете се църквите по света да намерят нови начини да се радват на общенията си.
* Молете се християните да се фокусират върху Исус и да станат фарове на надежда всред страха и несигурността.

(
Източници: China Aid, The New York Times, VOM Canada, VOM Korea)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Благодарете на Бог за това, че правителството на 
Судан е премахнало комитетите, чиято роля под предишния режим е била да завземе контрола над църковните дела. Църквите все още трябва да изпратят юридически иск за да запазят контрол над имотите, конфискувани от правителството на Президент Омар ал-Башир.
Молете се министър-председателя Абдала Хамдок и неговото правителство да продължат да подпомагат религиозната свобода в Судан.
(Източник: Morning Star News)

Молим да продължите молитвите си за нашия брат от 
ИранЕбрахим Фироузи, чието 2-годишно изгнание току-що е било удължено с 11 месеца. Ебрахим е бил вече пет години в затвор. През ноември за него е започнал период на изгнание в местност, известна с екстремистки дейности. Мислим, че удължението е следствие на пътуване до Хамедан, което той е направил за да разреши семейни проблеми през декември. Той е кандидатствал за разрешение но не е получил отговор. Помолете Бог да окуражи и защити Ебрахим
(Източник: Middle East Concern)

3 thoughts on “Подтиснатите църкви реагират на удара, причинен от коронавируса

  1. А кога ще можем да обновим службите си в църквите кога ще може да ги отворим от ново

  2. Yordan Yordanov С ТОВА ЛИ ЩЕ ДОКАЖИТЕ ,ЛЮБОВТА СИ КЪМ БОГА ,КАТО ОТВОРИТЕ ЦЪРКВИТЕ ,ЦЪРКВА НЕ Е СГРАДА …….КАКТО МНГО ХРИСТИЯНИ СИ МИСЛЯТ ,КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА НА ЕДИН ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН В БОГА ?

  3. Elmaz Alieva мисля че съм доказал това което споделям ако искаш да научиш повече пиши на лично

    бади благословен брат ми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.