ШРИ ЛАНКА – Презвитер беше отвлечен и нападнат след фалшив призив за молитва

0

Презвитер от област Гампаха беше отвлечен и бит, след като бе подмамен от човек, който поискал от него да се моли за неговa болнa роднина.

Презвитерът, който е от Сапукасканда, беше отвлечен от мъж, който го убедил да посети болната му майка заедно с него. Но вместо това, нашият брат бил доведен в едно близко място за поклонение, където му казали, че трябва да коленичи и да поиска прошка от религиозните водачи, или в противен случай го очаква смъртно наказание. Само че когато пристигнали на мястото, там в момента се провеждала церемония, затова похитителят и неговите съучастници го завели в усамотен район, където нанесли побой над презвитера и го заплашвали, че ще разрушат църквата му, ако не я затвори. След това го оставили. Партньори на Release съобщават, че през последните два месеца е имало няколко инцидента, при които презвитери са били тормозени, бити или са им наредили да спрат църковната дейност. Молете се за църковните водачи в Шри Ланка, които изглежда са главна мишена на гоненията. Молете Бог да ги закриля и подкрепя и да укрепва вярата им. Молете се Той да им дава мъдрост как да се грижат за църквите и семейства си. Особено се молете за презвитера, който беше отвлечен през май.

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на християнката Жанг Куиджуан, сестра на хвърления в затвора презвитер Жанг Шаоджи от църквата в провинция Хенан, Китай. Жанг Куиджуан беше освободена, след като излежа 18-месечна присъда за „събиране на тълпа с цел нарушаване на обществения ред”. Тя беше арестувана заедно с брат си и още 20 други църковни членове през ноември 2013; единственият член на църквата, който все още е в ареста, е презвитер Жанг, който излежава 12-годишна присъда за „нарушаване на обществения ред” и „измама”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.