ЕГИПЕТ – Бишой Булос редовно е пребиван в затвора

0

Молете се още сега за нашия брат от Египет, Бишой Армия Булос, за който бе съобщено, че е бит по няколко пъти на седмица от служителите в затвора.

Изглежда надзирателите на Бишой го унижават, като по този начин се опитват да го принудят да се отрече от вярата си. Адвокатът му Карам Гобриел разказва, че Бишой е пребиван по няколко пъти на седмица в затвора Тора, а освен това е влачен по бетонния под. Главата му е била обръсната – наказание, обикновено отреждано само на най-жестоките престъпници.

Бишой, в миналото познат под името Мохамед Хегази, беше задържан, след като се опита да документира гоненията над християните. Едногодишната му присъда за „разпространение на невярна информация”, с цел да „навреди на обществения интерес”, изтече през декември – но въпреки това той остава в ареста.

Освен това го очаква и присъда за „богохулство” – обвинение, свързано с опита му да промени религиозната принадлежност на личната си карта на „християнин”. Адвокатът му твърди, че времето, отредено за разследване по това обвинение, също е изтекло. Той е подал официално оплакване (относно третирането на Бишой в затвора и продължителното задържане под стража) към главния прокурор на Египет, Хашам Баракат.

Молете се за незабавното освобождение на Бишой от затвора и за това всички обвинения срещу него да бъдат свалени. Молете се да му бъде разрешено да живее на спокойствие, като християнин, в Египет. Молете се „Господ на мира” да дава на него и семейството му „мир винаги и всякак” (2 Сол. 3:16). Присъединете се към петицията, призоваваща египетското правителство да отстоява религиозните свободи, заложени в конституцията на страната. Можете да подпишете петицията на адрес: https://www.change.org/p/release-s-petition-to-support-persecuted-christians-in-egypt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.