Страх от отвличане сред християните в Малайзия

0

Трима християни са изчезнали в Малайзия. Техни приятели се опасяват, че са отвлечени, понеже са взимали участие в църковни дейности.

Според сведенията брат Раймонд Кох е бил отведен от колата си в града Петалинг Джая миналата седмица. Други двама, презвитер и неговата жена, чиито имена не са известни, са безследно изчезнали от месец, заявяват партньори на Релийз (Release International). Раймонд, чийто произход е от Китай, е получавал заплахи от джихадисти преди изчезването си. Властите отричат да имат каквато и да е информация относно случаите с изчезналите. Християните в Малайзия са все повече засегнати от нарастващите заплахи към религиозната свобода. Парламентът в момента води дебат за приемането на законопроект, чрез който се предлага част от ислямският стриктен наказателен кодекс да бъде вмъкнат в законовата система на страната. Министър-председателят Наджиб Разах подкрепя законопроекта, очевидно за да спечели благоразположението на крайните мюсюлмани преди изборите следващата година.

* Молете се за незабавното освобождение на брат Раймонд, както и на другите двама християни, които са отвлечени.
* Молете се Бог да даде Своя мир на семействата на отвлечените християни, включително съпругата на Раймонд, Сузана, както и на техните деца.
* Молете се Божиите люде да останат твърди във вярата си във време, когато ислямският политически ред набере инерция в Малайзия.

НОВИНИ: Продължавайте да се молите за презвитер Андрию Брунсон от Америка, който е в затвора в Турция от октомври миналата година заради фалшиви обвинения за връзки с терористи. Миналата седмица сенатски комисии изпратиха писмо, подписано от 78 члена на Конгреса, към турския президент Реджеб Таип Ердоган, молещи за безусловното освобождение на Андрю. Молете се той да бъде освободен незабавно. Сътрудници на Релийз в Пакистан издигат нужда за молитва – за християни, които са обвинени в убийството на двама души, които са били заподозряни в участие в самоубийствена бомбена атака над две църкви в Юханнабад, Лахор, през март 2015. Двамата са убити по време на протести след експлозивните вълни: по-късно започна да се твърди, че двамата са невинни, а 42-ма християни бяха обвинени в тяхното убийство. Тази седмица адвокати оспорват делото на 32-а от тях в Антитерористичния съд в Лахор. Молете се тези 32 мъже да бъдат освободени. Молете се Бог да подкрепи също и техните представители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.